SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Alternatif' Nevruz Kutlaması

A- A+ PAYLAŞ

DTP, EMEP ve ESP’nin öncülüğünde oluşturulan tertip komitesince Şeker Stadı’nda düzenlenen alternatif Nevruz Bayramı kutlamasına yaklaşık 300 kişi katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri alınırken ve stada gelenler tek tek "detaylı" aramadan geçirilerek alana sokuldular.

"Devrim şehitleri için" denilerek yapılan saygı duruşuyla başlayan Nevruz kutlamasına katılan DTP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Osman Özçelik yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da da daha önceki yıllarda Nevruz kutlamalarına buradaki kişi kadar katılım olmasına karşın bugün Diyarbakır’da yüzbinlerin Nevruzu kutladığını öne sürerek Malatya’da da kısa sürede 100 binlerle kutlama yapılacağına inandığını belirtti.

"Nevruza uzun yıllar yasak konulduğunu, bazıları için Nevruzun tehlikeli olarak görüldüğünü, nedeninin ise Nevruzu’un barış olduğunu ve 'onların da' barışı istemediğini" öne süren Özçelik, “Kim nevruzu içinden hissediyorsa Nevruz onun bayramıdır. “ dedi.

30 yıldır Türkiye’de şiddet uygulandığını öne süren Özçelik, sorunların şiddet ile önlenemeyeceğini, sorunların demokratik yollarla çözümünün zorunlu olduğunu , genel seçimlerde baraj sorunu nedeniyle 2 milyon seçmenin kendilerine verdikleri oya rağmen parlamentoda temsil edilemediklerini, 51 milletvekilliğine denk gelen bu oy oranında 36 Milletvekilinin AKP, 15 milletvekilinin ise CHP’den parlamentoya gittiğini belirterek, “ Buna artık fırsat vermeyeceğiz. Bunun yollarını mutlak bulacağız. AKP ve CHP parlamentoda 2 parti olarak kalmak istiyorlar” dedi.

Nevruz bayramında DTP il başkanı Nuray Kılıç, EMEP İl Başkanı Nejdet Bali ile ESP adına Sevim Kaptan Ölçmez’de birer konuşma yaptılar. Kutlamalar Nevruz Ateşi’nin yakılması ve halkoyunları gösterisiyle sona erdi.

HABER- FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız