SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Alternatif Pazarlar Bulmalıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekili Mehmet Şahin, "Başbakanımız uluslararası camianın realitesine göre hareket eder" dedi.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen AKP Malatya milletvekili Mehmet Şahin, önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte katıldığı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyaretini değerlendirdi. "TBMM Dış İşleri Komisyonu üyesi olarak katıldığım ABD gezisi son derece yararlı geçti" diyen milletvekili Mehmet Şahin, bir basın mensubunun, "İsrail de, İran da nükleer silah üretiyor. ABD, İran'a tepki gösteriyor, İsrail'e neden tepki göstermiyor. Sayın Başbakan'da bu konuda bir şey söylemiyor" sorusuna karşılık şunları söyledi:

"Uluslararası toplantılarda fevri hareket etmek kabul görmüyor. Mesela, Birleşmiş Milletler sözleşmesini yırtanlar olabilir. Ancak bu tür fevri hareketler kabul görmüyor. Uluslararası camianın kabul etmediği hareketler genelde kabul görmüyor. Sayın Başbakanımız da uluslararası camianın realitesine göre hareket ediyor."

Yurt dışına çok gitmesi nedeniyle Malatya kayısısının pazarlanması ve tanıtımı konusunda ne yaptığı şeklindeki soruya karşılık da Mehmet Şahin, "Üretici kayısının kilosunu 1-1,5 dolar'a satıyor. Yurt dışında kayısının kilosu 20 Dolar'a kadar satılıyor. zaten kayısının sorunları hakkında TBMM'ye soru önergesi vermiştim. Meclis çalışmaya başlayınca ve bu konu görüşülünce, kayısının sorunlarını masaya yatırma fırsatı bulmuş olacağız" ifadelerini kullandı. "Kayısı için alternatif pazarlar bulmalıyız.Kayısı'nın belli tekellerden kurtarılması lazım" diyen milletvekili Şahin, üreticinin alın terini karşılayacak fiyat noktasına gelmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız