SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alternatif Tören

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:43:58
Alternatif Tören
A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanlığı tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. 

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yöneticileri katıldı. Törende, anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Törende açıklama yapan Kiraz, “Bugün; ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak emperyalizme karşı ulusal kurtuluş savaşımızı başlatmasının 94. yılı... İşgal altındaki topraklarımızın özgürleşmesi için verilen savaş, bütün olumsuzluklara, bütün eksiklere rağmen büyük bir başarı ile kazanılmıştır. Aynı zamanda 19 Mayıs bir halk harekatıdır. Samsun’da yakılan kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele dolaşmasının günüdür. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gündür. Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüdür. Bu anlamlı günü Atatürk; 'Ey yükselen yeni nesil gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' diyerek gençlik kavramının kendisi için ayrı bir önem taşıdığını ifade etmiş ve bu bayramı gençlere armağan etmiştir. 19 Mayıs gençlik; gençlik gelecek demektir. Bugün de, yarın da gençler emanetine sahip çıkacaktır. Yine bizler CHP’liler olarak 19 Mayıs'ın ruhunu ve coşkusunu söndürme gayretinde olanlara karşı, cumhuriyetimizin doğum gününü, bağımsızlık ruhunu uygun şekilde coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kaydetti.

Kiraz, sözlerini şöyle tamamladı: “Buradan, ulu önderimizin anısı önünde saygıyla eğilirken, bir kez daha söz veriyoruz. Samsun’da yaktığın bağımsızlık meşalesi bizlere ışık oluyor. Bağımsızlık ve demokrasi mücadeleniz, bizim de mücadelemizdir. Bugün de emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı bağımsızlığı, özgürlüğü, birliği, kardeşliği, barışı, laik cumhuriyeti ve sosyal hukuk devletini savunmaya devam ediyoruz. Ülkemizi tek taraflı bağımlı bir ülke değil, dünya uluslarının onurlu bir üyesi yapmaktan ve bu yolda dünya barışını güvence altına almak için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz.”

Törenden sonra CHP'liler, alandan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız