SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alternatif Ürün Doğru Değil"

0
Güncellendi - 2016-04-12 16:42:41
A- A+ PAYLAŞ

“Kayısıya alternatif geliştirilmesi arayışlarını doğru bulmuyorum.” diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Başka bir ürün yetiştirilir ama bu kayısıya alternatif olmamalı.  Kayısıyı organik yetiştirerek farklılık yaratabiliriz” dedi.

Milletvekili Veli Ağbaba beraberinde il yöneticileriyle birlikte Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği’ni ziyaret etti. Akçadağ Doğanşehir Yeşilyurt İlçeleri Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Dursun ile Darende, Hekimhan ve Yazıhan ilçelerinde Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı  İbrahim Bektaş ve birlik üyesi üreticiler tarafından karşılanan Ağbaba, üreticilerle uzun süre sohbet etti.

Akçadağ, Doğanşehir, Yeşilyurt İlçeleri Organik Meyve Üreticileri Birlik başkanı İlhan Dursun “Kimyasal ürünler kullanılması sonucu doğa dengesi ve tarım ürünlerinde büyük bozulmalar meydana geldi. Şimdi de gelişmiş ülkeler büyük paralar harcayarak organik tarıma geçmek için çalışıyorlar. Organik tarım konusunda siyasi partilerimizin de konuya gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz” dedi.

Darende, Hekimhan ve Yazıhan ilçelerinde Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Bektaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Malatya’da kayısıya daha geniş pazarlar sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise ;“Malatya önemli bir tarım kenti. Türkiye’nin en önemli tarım kentlerinden biri. Türkiye’de marka olmuş ürünler üretiliyor. Arapgir’de yetişen biberin ne kadar meşhur olduğunu kimse bilmez. Yeşilyurt’un kirazı, Doğanşehir’in elması, Çilek, kavun, fasulye gibi çok önemli markalaşmış ürünlerimiz var.  Kendi yetiştirdiğimiz ürünlerin değerini bilirsek daha doğru işler yapabiliriz. Maalesef son dönemlerdeki politikalar Malatya’yı olumsuz etkiliyor. Kayısıya alternatif geliştirilmesi arayışlarını doğru bulmuyorum. Başka bir ürün yetiştirilir ama bu kayısıya alternatif olmamalı.  Kayısıyı organik üretebilirsek fiyat artacak. Farklılaşmayı böyle yapmamız gerekiyor. Dünya’daki pek çok ürün organik, doğaya ve  insan sağlığına zararı olmayınca daha fazla  kabul görüyor. Birliğin çalışmaları önemli. Üyelerine teknik destek vermesi önemli. Malatya’da önemli. Bu ikinci dönemimiz. Malatya’nın sorunlarını insanların, üreticilerin söylediği noktada gündeme getiriyorum.Bundan sonra da  TBMM’de Malatya’nın sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğim.”dedi.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • timur (8 yıl önce)
    boş.
    0
    0
    Yanıtla