SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Alternatif Ürünler Artırılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, basın mensupları ile bir araya geldi.

Polisevi'nde, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz, Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ ve basın mensupları ile bir araya gelen Vali Saran, burada basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından taslak halinde hazırlanan televizyonlardan reklam payı oranlarının düşük tutulması temennisinin dile getirildiği toplantıda, Malatya'da iki yeni televizyonun uydu kanalıyla yayın yapma hazırlığında olduğu ifade edildi. Yerel medyanın maddi imkan azlığının da dile getirildiği toplantıda, imkanların kısıtlı olmasına rağmen yine de Malatya medyasının bölge illerine göre güçlü olduğu anlatıldı.

Vali Ulvi Saran ise konuşmasında, çevre düzeni imar planı çalışmasından, şehrin yeşilliğinin arttırılması için başlatılan fidan dikme kampanyasına, Malatya okuyor kampanyasından şehrin turizm potansiyelinin arttırılması için yapılacaklara kadar birçok konuyu dile getirdi.

Vali Saran, Beylerderesi mevkiindeki Şoför Okulu Ulaştırma Alayı yerini Milli Savunma Bakanlığı'ndan istediklerini ancak olumsuz cevap aldıklarını belirterek, "Yine de bu yeri Malatya'ya kazandırmak için girişimlerimiz sürüyor" ifadelerini kullandı.

Bir şehrin sağlıklı yapılaşması için çevre düzeni imar planı çalışmasının önemini anlatan Vali Saran, bu konuda çalışma başlattıklarını bildirdi.

"KAYISIYA ALTERNATİF ÜRÜNLER ARTTIRILMALI"

Kayısıda don riski olması nedeniyle her yıl üreticinin tedirginlik yaşadığını, bu nedenle kayısıya alternatif ürünlere yönlendirme için yüzde 50 hibeli yeni bahçeler kurma çalışmalarının yoğun olarak sürdüğünü ifade eden Vali Saran, "Bugüne kadar 450 bahçe kuruldu. Bu sayının bin, bin 500'lere çıkmasını arzu ediyoruz. Çünkü, üretici bu imkandan yararlanmalı. Kurulan bahçe giderinin yüzde 50 masrafını biz karşılıyoruz" şeklinde konuştu. Kurulan yeni bahçelerde kurutmalık erik, badem ve diğer meyve çeşitleri olabileceğini dile getiren Vali Ulvi Saran, üreticileri alternatif fidan dikme konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.

Toplantı sonunda, bundan sonraki toplantının Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliği ile gerçekleştirilme kararı alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız