SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alternatif Yol Tamam

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:27:31
Alternatif Yol Tamam
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Kale ilçesini Pütürge’ye bağlayan 32 kilometre uzunluğundaki grup yolunda çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, tek aks üzerinden ulaşımın sağlandığı Pütürge’ye alternatif bir yolu daha hizmete sundu. 

Kale üzerinden Pütürge’ye bağlanan, yer yer Karakaya Baraj gölü kıyısından geçen 32 kilometrelik yol aynı zamanda 8 mahallenin de grup yolu, 2 yıl önce başlanan çalışmalar sonunda 7 metre genişliğinde açılan yol,  asfaltlanarak hizmete açıldı. Kış aylarında zorlu bir kar mücadelesinin verildiği Malatya-Pütürge yoluna alternatif olarak yapılan yol sayesinde vatandaşların ulaşımı kolaylaşacak.

Aynı zamanda Kale ilçesine bağlı Karahüseyin, Uzunhüseyin, Akça, Uyanık, Akuşağı, Yenidamlar, Karaağaç ve Gülenköy Mahallelerinin de ulaşımının sağlandığı grup yolunda 4 bin m3 mıcır, 30 bin m3 alt temel malzemesi 290 ton da asfalt kullanıldı. Altyapı çalışmaları kapsamında yol üzerinde bulunan dere yataklarına çeşitli çaplarda 200'den fazla beton büz yerleştirildi.

Uzun yıllardır yollarının yapılmasını beklediklerini belirten mahalle sakinleri, yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler.

Bölgeye coğrafi yapısı nedeniyle daha az kar’ın yağdığını ifade eden vatandaşlar, “Pütürgeliler kışın Kubbe Dağının kardan temizlenmesini beklemeden bu yolu kullanarak gidip gelebilecekler. Büyükşehir olmanın etkisi de büyük oluyor. Beklentilerimiz karşılandı. Büyükşehir Belediyesi ekipler bir yıl boyunca bu yolun açılması için çalıştılar ve çok şükür çalışmalar bitti. Asfaltı da güzel oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız