SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alternatif Yola Asfalt

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:21:38
Alternatif Yola Asfalt
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’nın Kale ilçesi Gülen Köyü-Uzun Hüseyin-Kara Hüseyin Köyü-Pütürge-Doğanyol bağlantı yolu asfaltlamaya hazır hale getirildiği bildirildi. 
 
Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, "Kışın aşırı yağan kar yüzünden Kubbe Dağı geçisinin kapanması neticesinde Kale-Gülen Köy-Uzun Hüseyin - Pütürge - Doğanyol'a ve birçok köylere geçiş sağlayan tek alternatif grup yolunun asfaltlanması için çalışmalar son hız ile devam ediyor. Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yol genişletme çalışmaları bittikten sonra asfaltının yapılaması içinde serme ve sıkıştırma işleri de yapılmakta. Kale ilçesinden sonra toplamda 50 km olan bu yolun, geçtiğimiz yıl 17 km lik kısmında asfaltlama çalışmaları yapılmıştı” ifadelerini kullandı.
 
“2011 yılı programında olan bu yolun geçtiği yerlerin dik yamaçlarla kaplı dağlık bir alanda bulunması, çalışmaları zorlaştırdığı gibi işlerinde yavaş ilerlemesine sebep olmakta. En zor 500 metrelik geçit kısmında ekskavatörlerle kırılan kayaların temizlenirken, ilerde kışın toprak ve kayaların akmasını önlemek için setler yapılmakta. Geçtiğimiz yıl genişletilen 13 km lik kısımda da kışın yağan yağmur ve kar sularından dolayı akan kaya ve topraklar temizlendikten sonra serme ve sıkıştırma işlemleri yapılarak asfaltlamaya hazır hale getirilecek” diyen Kaya, “Önümüzdeki günlerde asfaltlanacak olan Kale-Pütürge-Doğanyol bağlantılı, Gülen köy-Uzun Hüseyin-Kara Hüseyin köylerine ve mezralarına hizmet veren grup yolu asfaltlanarak 3 şerit olarak hizmete sunulacak” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız