SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Altın Havan' Ödülü İnönü Ekibine

0
Güncellendi - 2016-11-15 00:32:30
'Altın Havan' Ödülü İnönü Ekibine
A- A+ PAYLAŞ

Eczacı Dergisi tarafından her yıl düzenlenen 7. Altın Havan Ödülleri Yarışmasına ‘İlaçların Farmakolojik Özelliklerine Göre Sınıflandırılması’ projesiyle katılan İnönü Üniversitesi öğrencileri ödülle döndü.

Yarışmaya 22 dalda 100’ün üzerinde başvuru gerçekleştirilirken, yarışmaya katılan İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri Altın Havan Ödülüyle döndü.  ‘İlaçların Farmakolojik Özelliklerine Göre Sınıflandırılması’ projesiyle katılan İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Onur Kaya, Mahsun Gıyak, Turan Yılmaz, Altın Havan aldı.

Proje direktörü Onur Kaya, “’Projemiz 7 aylık bir emeğin ürünü ve oldukça zorlu bir süreçten geçti. Eczacılığın nobeli sayılan Altın Havan ödülünün 2 yıl üst üste Malatya’dan olması bizleri şereflendirdi. Bu bir ekip işiydi ve ekibimize, fakültemizin dekanlığına,  destek veren tüzel kişi ve kurumlara da şahsım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ümit ediyorum Malatya gelecekte ilaç ve eczacılık adına çok daha mühim projelere imza atacaktır.’’ dedi.

İlaç Tanıtım /Etken Madde Tanıtım Projesi’ne imza atan İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri Onur Kaya, Turan Yılmaz ve Mahsun Gıyak 3 ayda 7 bin kutu ilaç kutusu toplayarak bu kutuları panolarda sergiledi.

Kaya, “İlaç Tanıtım Projesi eczanelerde satılan ilaçların kutularının farmakolojik olarak gruplandırılması ve eczacıların aslında ne kadar çok bilgiyle donatıldıklarının resmedilmiş hali diyebiliriz. Eczacılık fakültesi öğrencilerinin derslerde ezberledikleri ilaçlara ve etken maddelere aşinalık sağlaması ve güncel müstahzarlardaki karşılıklarını görebilmesini amaçlamaktadır. Derslerde birçok etken maddenin yapısını, tepkimelerini, vücuttaki metabolizmasını ve ilaçlarının hazırlanışını öğreniyoruz fakat bunların güncel müstahzarlardaki karşılıklarını sadece stajlarda görebilmekteyiz. Bir eczacının aslında teorikte ne kadar çok donanımlı fakat uygulamada ilacı raftan alıp hastaya vermek olmadığını ispatlamak, eczacılık okuyan öğrencilerin aldıkları eğitim ile bu kadar müstahzara hakim olacaklarını göstermek ve meslek hayatında görecekleri ilaçların aşinalığını sağlamak istedik. İlaç Tanıtım/Etken Madde Panosu fikri, fakültemizin sosyal sorumluluk dersi kapsamında dört öğrencinin farklı fikir alışverişleri ile ortak bir paydada buluşması sonucu yapıldı. Daha önceleri projemize benzer teşebbüslerde bulunulmuş fakat teknik imkânsızlıklardan dolayı hayata geçirilememiş, tabi bu durum bizim gözümüzü korkuttu. Ekip arkadaşlarımızın ve bizim kararlılığımız, projeyi hayata geçirme hayalimiz cesaretimizi artırdı ve çalışmalara başladık. 3 ayda 7 bin ilaç kutusu topladık.” şeklinde bilgi verdi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

altinhavan1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız