SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Altın Kayısıya 10 Milyon

A- A+ PAYLAŞ

Altın Kayısı Oteli'nin satış ihalesi yapıldı. 4 dosyanın alındığı ancak 3 başvurunun yapıldığı ihalede en yüksek teklifi 10 milyon (10 trilyon) lirayla Aprimaks Dış Ticaret Limited Şirketi firmasının verdiği bildirildi.

3 TEKLİF VERİLDİ..
Özel İdare Genel Sekreterliği'ndeki ihale için Yeni Doğuş Sağlık Hizmetleri, Fidan Yapı Şirketi, Aprimaks Şirketi ile Burhan Gök adlı taliplinin teklif zarfı aldıkları, bunlardan Fidan Yapı dışındaki 3 taliplinin teklif verdiği bildirildi.

Aprimaks firmasının 10 milyon (10 trilyon) lira, Yeni Doğuş Sağlık ve Medikal Hizmetleri A.Ş.'nin 7 milyon 999 (7 trilyon 999 bin) lira, Burhan Gök'ün ise 5 milyon 100 (5 trilyon 100 bin) lira teklif verdikleri öğrenildi.

ÖZEL İDARENİN AÇIKLAMASI..
İhaleyle ilgili olarak Özel İdare Genel Sekreterliği'nden şu bilgi verildi:

"Altın Kayısı Oteli ve arsası satış işi ihalesinde Aprimaks Dış Ticaret Ltd. Şti. 10 milyon TL teklif verdi.

Mülkiyeti Malatya İl Özel İdaresine ait Malatya Merkez İnönü Mahallesi İstasyon Virajında bulunan ve Tapuda 110 pafta, 289 ada, 63 parsel numarası ile kayıtlı 5 bin 352 metrekarelik arsa, üzerindeki (daha önce Turistik Altın Kayısı Oteli adıyla işletilmiş olan) 210 yatak kapasiteli otel binası (içindeki eşyalar hariç) İl Genel Meclisi ve İl Encümeni kararları doğrultusunda 2886 Sayılı Kanunun 35/a maddesi gereğince Kapalı Teklif Usulü ile satış ihalesine çıkarıldı. İhale, Malatya İl Özel İdaresi hizmet binasındaki İl Encümeni Toplantı Salonu’nda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er başkanlığında İl Encümeni tarafından gerçekleştirildi.

İhalede 3 teklif verildi. Aprimaks Dış Ticaret Ltd. Şti. 10 milyon TL ile en yüksek teklifi verirken, Yeni Doğuş Sağlık ve Medikal Hizmetler A.Ş. 7 milyon 999 TL, Burhan Gök ise 5 milyon 100 TL teklif verdi."

DAHA ÖNCE 3 KEZ SATIŞA ÇIKARILMIŞTI..
Altın Kayısı Oteli, daha önce 3 kez ihaleyle satışa çıkarılmıştı. Geçen yıl Nisan ayında yapılan 2. ihalede Hayat Sağlık Hizmetleri adlı firma 9 milyon 805 bin (9 trilyon 805 milyar) lira teklif vererek ihaleyi kazanmış, ancak daha sonra 255 bin (255 milyar) liralık teminatını da yakarak ihaleden vazgeçmişti. Geçtiğimiz aylarda yapılan 3. ihalede de, beklenen fiyat verilmeyince satış gerçekleşmemişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız