SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Altın Madalya Aldı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Bayan Tekvandocu Tansu Burak, Tekvando Türkiye Büyükler Şampiyonası'nda birinci olarak, altın madalya aldı.

Alanya'da 26 - 31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen ve Türkiye Tekvando Federasyonu'nun 2010 faaliyet programında yer alan Tekvando Türkiye Büyükler Şampiyonasına ilk defa katılan 18 yaşındaki Tansu Burak, büyük bir başarının altına imza atarak, şampiyon oldu. Bin 300 sporcunun katıldığı şampiyonada 62 kilogramda müsabakalara katılan genç sporcu, 6 müsabakada rakiplerini yenerek, altın madalya aldı. Büyükler kategorisinde ilk kez mücadele eden şampiyon sporcu, bundan sonraki süreçte hedefinin Avrupa
şampiyonasında derece yapmak olduğunu söyledi.

Şampiyona hakkında bilgiler veren Tekvando İl Temsilcisi Murat Turgut, "Tekvando Federasyonu'nun 2010 yılı faaliyet programında yer alan Tekvando Türkiye Büyükler Şampiyonası 26 ila 31 Ocak tarihleri arasında Alanya'da yapıldı. Malatya'dan da şampiyonaya birçok sporcu katıldı. Malatyalı genç sporcumuz Tansu Burak 62 kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu. Kendisini bir kez daha tebrik ediyoruz. Geçmiş müsabakalarda sporcumuz, yıldız ve gençler kategorilerin de Türkiye Şampiyonu olmuştu. Uluslar arası ve Avrupa şampiyonlarında da sporcumuz müsabakalara çıktı. Vietnam'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda Türkiye ve Malatya'yı temsil etti. 2009 yılında sporcumuz gençlerde müsabakalara katıldı. 2010 yılında ise ilk defa büyüklerde müsabakalara katıldı. Büyüklerde mücadele etmek çok zordur. Gençlerden büyükler kategorisine geçerken, 1-2 yıl bir sürenin geçmesi ve büyük bir çaba harcanması gerekmektedir. Ancak Tansu kızımız, kısa sürede büyüklerde müsabakalara katıldı ve başarı elde etti. Kendisinden gerek Dünya gerekse Avrupa'da şampiyonluk bekliyoruz" dedi.

Turgut, kazanılan şampiyonluğun Malatya adına gurur verici bir tablo olduğunu ifade ederek, "Ben, sporcumuzun antrenörüne ve ailesine verdikleri destekler dolayısıyla teşekkür ediyorum. Ayrıca Desen Spor Kulübü Başkanı Mustafa Soylu'ya da sporcumuza olan katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Tansu kızımızın Avrupa şampiyonasında, şampiyonluğu kazanmasını diliyoruz. Böyle bir başarı hepimize gurur verir" diye konuştu.
Tansu Burak'ın antrenörü Mehmet Şişman ise, uzun süren çalışmalar sonucunda bu başarının kazanıldığını kaydederek, "Uzun süredir düzenli periyotlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sporcumuz 2006 yılında Vietnam'da Dünya şampiyonasına katıldı ve derece maçında kaybettik. Yıldız gençlerde şampiyon olarak bir ilki gerçekleştirdik. 2008 yılında da Almanya'da yine derece maçında kaybettik. 2009 yılında bir sakatlık geçirdik. 2010 yılında ise ilk defa büyüklerde Türkiye şampiyonasına katıldık. Ben, şampiyonada ilk 3'e girersek başarı diye düşünüyordum. Ama gerek Dünya gerekse Avrupa şampiyonlarında derece yapan sporcular karşısında sporcumuz iyi bir performans ortaya koydu" ifadesine yer verdi.

Tekvando Türkiye Büyükler Şampiyonası'nda 62 kilogramda Türkiye Şampiyonu olan Tansu Burak da, kendisine destek veren ve çalışma programını hazırlayan antrenörüne teşekkür etti. Burak, Avrupa şampiyonlarında elinden geleni yapacağını söyleyerek, "İnşallah hocamın da destekleriyle Avrupa şampiyonasında başarılı olmak istiyorum. Bunun için çok çalışacağım" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız