SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Altın Madalya Aldılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:20:48
Altın Madalya Aldılar
A- A+ PAYLAŞ
 
Küçük yaşlarda tekvandoya başlayan ve Türkiye şampiyonluğu bulunan Şeyma-Şeyda Ezen kardeşler, babalarının yolundan gidiyor. 
 
5 yaşında, eski milli sporcu ve dünya tekvando ikincisi Murat Ezen’in tekvandoyla tanıştırdığı 17 yaşındaki Şeyma Ezen ile 14 yaşındaki Şeyda Ezen, Erzurum’da düzenlenen 7. GAP Spor Oyunları’ndan altın madalya ile döndü. Tekvandoda Dünya ikinciliğinin yanı sıra birçok dereceleri bulunan Antrenör Murat Ezen’in kızları, küçük yaşlarda elde ettikleri Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra milli takımla da tanışma şansı yakaladılar. Babalarının yolundan ilerleyen Ezen kardeşler, tekvando sporuna sıkı sıkıya bağlanırken, ilerleyen süreçte olimpiyat ve Dünya şampiyonluğunu hedefliyor. Tekvandoyu çok seven Ezen kardeşler, sporun yanı sıra günlük hayatlarında Ezen Spor Kulübü'nden ayrılmıyorlar.
 
Kızlarını küçük yaşlarda tekvandoyla tanıştıran eski milli tekvandocu Murat Ezen, küçük yaşlarda kızlarını salona getirdiğini belirterek, Şeyma ve Şeyda Ezen’in elde ettikleri başarıların kendisini çok gururlandırdığını söyledi. Kızlarıyla birlikte müsabakalara çıktığında heyecan yaşadığını kaydeden Murat Ezen, "Kızlarımla birlikte müsabakalara katılmam beni daha çok heyecanlandırıyor. Ama bütün tekvandocuları kendi çocuğum gibi görüyorum. Davranışlarım kendi çocuklarıma nasılsa diğer tekvando sporcularına da aynı şekilde yansıyor. Bütün çocuklarımla birlikte maça çıktığımda aynı heyecanı yaşıyorum" dedi.
 
7. GAP Spor Oyunları’nda 59 kilogramda birincilik elde eden Şeyma Nur Ezen, "Bunlar bizim için küçük başarılar ama büyük başarılar küçük başarılarla elde ediliyor. Bu başarılar artık bizi tatmin etmiyor. Avrupa, olimpiyat ve Dünya şampiyonlukları kazanmak istiyoruz. Tabi bu başarıları yakalamamda ve kendimi geliştirmemde babam ve aynı zamanda antrenörüm Murat Ezen’in çok büyük katkıları var. Bunun için babama çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Şeyma Nur, babasının müsabakalarda yanında olmasıyla ilgili olarak da, "Müsabakalarda babamın antrenör olarak arkamda bulunması kendime olan özgüvenimi daha çok artırıyor. Babamın antrenör olmasından dolayı çok mutlu ve gururluyum" ifadelerini kullandı. Elde ettiği başarıların devamının geleceğini de kaydeden başarılı sporcu, en büyük hedefinin olimpiyat şampiyonu olarak ülkeyi temsil etmek olduğunu söyledi.
 
7. GAP Spor Oyunları'nda kazandığı altın madalyanın kendisi adına büyük anlam ifade ettiğini belirten Şeyda Ezen ise, "Hem ilimizi hem de babamızı temsil ederek altın madalya ile dönmek bizleri çok sevindirdi" dedi. Tekvando sporunda her geçen gün daha ileriye gittiklerine işaret eden Şeyda Ezen, "İlerideki hedefimiz gerek olimpiyat gerekse Dünya şampiyonalarında milli takım forması giymektir. Özellikle babamın elde ettiği başarıları kızları olarak bizde yakalamak istiyoruz. Bu anlamda babamızın antrenörümüz olması ve müsabakalarda yanımızda bulunması bizleri çok motive ediyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız