SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Altın Ödülü Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:41:07
Altın Ödülü Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Yerel gazetelerin satışlarının arttırılması için başlatılan “Yerel gazete al, altın kazan” projesi Eylül ayı ödülü verildi. 

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şubesi ile Kahveciler Esnaf Odası işbirliğinde, kıraathane, çay ocağı ve kafeler için 1 Temmuz 2015 tarihinde hayata geçirilen “Yerel gazete al, altın kazan” projesi kapsamında Eylül ayı ödülünün verilmesi için, Atatürk (Kışla) Caddesi civarı, eski belediye arkasındaki Kavukçuoğlu Sokak, Valilik binası arkası Hamikoğlu Sokak civarındaki kıraathane, çay ocağı ve kafeler ziyaret edildi.

BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ve Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil, sözü edilen işyerlerini ziyaret edip, bayiden en az 3 yerel gazete alıp iş yerinde bulunduran esnafın ismini torbaya koydu. Hamikoğlu Sokak’taki Uğur Tunç’un işlettiği Hasbihal Kafe’de yapılan çekiliş sonunda, Kavukçuoğlu Sokak’ta bulunan Üsküdar Oyun Salonu İşleticisi Burak Fırat isimli esnaf gram altın ödülünü kazandı.

BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, yerel gazetelerin satın alınıp sahip çıkılmasıyla yerel sorunlara daha duyarlı olunacağını belirterek, “Şehirdeki yerel gazetelerin okunurluğunu ve tirajını artırmaya yönelik proje oluşturduk. İnternet, televizyon ve diğer iletişim araçları, haberciliğe değil ama basılı medyaya zarar veriyor. Türkiye genelinde hem yerel, hem de yaygın basında tirajlar giderek azalıyor. Biz de bu zararı en aza indirmenin gayreti içindeyiz. BİK'in gazetelerin okunurluğu ve tirajlarının artmasına yönelik çalışmasının amacına ulaşacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yerel gazete fiyatlarının düşük olduğunu hatırlatan Abacı, Kıraathanelerde bir çayın 90 kuruş olduğunu, bir çay fiyatına 2-3 yerel gazete alınabildiğini söyledi.

Nihat Abacı, “Yerel gazete al, altın kazan” projesi, kıraathane, çay ocağı ve kafe işleticilerine bir maddi külfet getirmeyecek. Çünkü ilimizde yerel gazetelerin fiyatı 25-30 kuruş. Kıraathane, çay ocağı ve kafeler günde en az 2-3 yerel gazeteyi bayilerden almalarını arzu ediyoruz. Kampanyayı cazip hale getirmek için, her ay bir çekilişle, kıraathane, çay ocağı ve kafelerden 1’ine altın hediye edilmesi kararlaştırıldı” diye konuştu.

Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil ise, “Yerel gazete al, altın kazan” projesinin 1 Temmuz’da başladığını ve 2015 sonuna kadar süreceğini hatırlatarak, her ay yapılacak çekiliş sonucunda üyelerine altın ödülü verildiğini vurguladı.

Karanfil, kampanyaya katılmaları için üyelerine SMS ile mesaj da gönderdiklerini hatırlattı.

Üsküdar Oyun Salonu işleticisi Burak Fırat da, gazete okuma alışkanlığı kültürünün devam etmesi adına iş yerinde sürekli gazete bulunduğunu belirterek, işyerine gelenlerin yerel ve Ulusal gazete okuma imkanı da bulduklarını vurguladı.

“Yerel gazete al, altın kazan” projesinde kıraathane, çay ocağı ve kafelerin günlük en az 3 yerel gazeteyi bayiden alarak müşterilerinin istifadesine sunmaları isteniyor, her ay farklı bölgelerde yapılacak bir çekilişle, kıraathane, çay ocağı ve kafelerden 1’ine gram altın hediye ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız