SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Altın' Oldu 'Kristal'!.

A- A+ PAYLAŞ

Ermenistan tepki gösterince, Malatya'da 26 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve ilk başta ödülleri "Altın Kayısı" olarak duyurulan "Malatya Uluslararası Film Festivali"nin ödüllerinin "Kristal Kayısı"ya dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Malatya Valiliği'nin çabalarıyla ilk kez bu yıl düzenlenmesi için çalışmalara başlanan, ilk etapta kamuoyuna "Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali" olarak lanse edilen organizasyona, Ermenistan'ın 7 yıldır aynı isimle festival düzenlediği gerekçesiyle bu ülkeden tepki gösterilmiş, konunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne götürüleceği belirtilmişti. Bu tepkiler üzerine, festivalin adının "Malatya Uluslararası Film Festivali" olduğu, "Altın Kayısı"nın ödül adı olduğu savunması yapılmıştı.

Ancak, organizasyon işini 1 trilyon 492 milyar lira karşılığında alan şirketin, festivalle ilgili yayınladığı son basın bülteni, "Altın Kayısı" ödülünün de "Kristan Kayısı"ya dönüştürüldüğünü ortaya koydu.

Organizasyon komitesinden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Malatya Uluslararası Film Festivali, ilk yılından başlayarak mizah ve alt türlerinde çekilmiş, yabancı ve yerli filmlerin birlikte yarışacağı 'Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nı hayata geçiriyor.

Bu bölüme kabul edilen toplam 12 film, 'En İyi Film', 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Senaryo', 'En İyi Kadın Oyuncu' ve 'En İyi Erkek Oyuncu' dallarında 'Kristal Kayısı' ödülü için yarışacak.

Uzun Metraj Uluslararası Yarışması'na son başvuru tarihi ise 1 Ekim 2010 olarak belirlendi.

Bu bölümde yarışmak isteyen ve www.malatyafilmfest.com internet adresinde duyurulan festival yönetmeliğinde belirtilen özelliklere uygun olan filmlerin sahiplerinin 1 Ekim tarihine dek festival merkezine başvurmuş olmaları gerekiyor.

Ön elemeyi geçen filmler ve yarışmalı bölüm ana jürisi, Ekim ayı sonunda yapılacak basın toplantısıyla açıklanacak.

Ön elemeden geçerek yarışmalı bölüme kabul edilen yerli ve yabancı toplam 12 film, yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı, film eleştirmeni, sinema tarihçisi, akademisyen sinemacı ve gazetecilerden oluşan 7 kişilik ana jüri tarafından değerlendirilecek. Ödül kazanan filmler 2 Aralık 2010 Perşembe gecesi yapılacak festival kapanış töreninde açıklanacak.

Yarışma kategorileri ve dereceye giren filmlere verilecek ödüller ise şöyle:

En İyi Film 10.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Yönetmen 3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Senaryo 3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Kadın Oyuncu 3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Erkek Oyuncu 3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü

Jüri Özel Ödülü Kristal Kayısı Ödülü
SİYAD Ödülü (En İyi Film) Plaket
Kemal Sunal Halk Ödülü Plaket

Katılımcılar yarışma başvuru formlarına festival merkezinden ulaşabilirler ya da yukarıda belirtilen web adresinden online başvuru yapabilirler. Ayrıca festival merkezini telefonla arayarak yarışma koordinatörleri Cemre Ceren Asarlı ve Hande Öçalan'dan ayrıntılı bilgi alabilirler.

Malatya ve ülkemizin kültür sanat dünyası yeni bir oluşum kazanıyor!

Festival, Malatya Valisi Ulvi Saran'ın himayesinde, Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma – Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez 26 Kasım – 2 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinliğin organizasyonu, daha önce Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’ni gerçekleştiren İstanbul Organizasyon'ca yapılıyor. Festivalin danışma kurulunda ise; oyuncular Nehir Erdoğan ve İzzet Günay, yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, tiyatro ve sinema oyuncusu Kenan Işık, 16 yıl İstanbul Film Festivali yönetiminde görev almış Ali Sönmez, FIPRESCI Genel Başkan Yardımcısı ve SİYAD üyesi Alin Taşçıyan yer alıyor.

T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Malatya İl Özel İdaresi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası festivalin hayata geçirilmesine büyük destek veriyor.

Malatya'ya ve ülkemize yeni bir uluslararası sinema buluşması kazandıracak olan festivalde 100'e yakın film gösterilirken, pek çok yan etkinlik de gerçekleştirilecek.

Yarışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi için:

Cemre Ceren Asarlı cemre.asarli@istanbulorg.com
Hande Öçalan hande.ocalan@istanbulorg.com

FESTİVAL MERKEZİ

Malatya Uluslararası Film Festivali
Gazeteciler Sitesi Keskin Kalem Sokak No: 43
Esentepe Şişli 34394 İstanbul
Tel : +90 212 216 72 72
Faks : +90 212 216 95 95

bilgi@malatyafilmfest.com
info@malatyafilmfest.com
www.malatyafilmfest.com"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız