SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Altın Umudu!

A- A+ PAYLAŞ

Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA) tarafından Malatya bölgesinde yapılan altın madeni arama çalışmalarında elde edilen sonuçların olumlu olduğu bildirildi. MTA tarafından bölgede bu yıl sadece altın arama çalışması ile ilgili proje yürütülecek.

MTA Malatya Bölge Müdürü Hacı Büyükgıdık, verdiği bilgide, Malatya'nın Hekimhan ve Erzincan'ın Kemaliye bölgesinde yürüttükleri altın arama çalışmasında elde edilen sonuçların şuanda olumlu olduğunu belirtti. Büyükgıdık, 2006 yılında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek, "MTA Malatya'da 2006 yılında 3 tane proje yürüttü. Birinci projemizde Malatya'nın güneyi ve batının 1/ 25.000 ölçekli jeolojik haritasını tamamlıyoruz, revize ediyoruz. İkinci projemiz Poli Metal projesidir. Bakır, kurşun, altın arama ile ilgili olarak Hekimhan ve Kemaliye civarında çalıştık. Bu projede olumlu neticeler elde ettik. Üçüncü projemiz ise Kuluncak İlçesi'nde Toryum madeni arama çalışmasını kapsamaktadır. Kuluncak da 20 santimetre kalınlığında bir Toryum yataklanması var. Burada analiz yapılmak üzere örnekler alıp, gönderdik. Analiz sonuçları olumlu gelirse, daha sonraki yıllarda burası ile ilgili yeni projeler yapacağız" dedi.

Büyükgıdık, 2007 yılında da yürütecekleri tek projenin Hekimhan bölgesindeki altın arama çalışmalarını kapsadığını söyleyerek, Hekimhan'da altın, kurşun ve çinko için 700 metre sondaj çalışması yapılacağını belirtti.

Büyükgıdık, altın arama projesinde ümitli olduklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız