SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Altın ve Mücevherat Fuarı

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep'te 30 Nisan -2 Mayıs 2010 tarihleri arasında Gaziantep Kuyumcular Odası ve Start Fuarcılık tarafından organize edilen Ortadoğu Altın ve Mücevherat Fuarı kapılarını törenle açtı.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açılışı yapılan Ortadoğu Altın ve Mücevherat Fuarı ilk gününde büyük ilgi gördü. Fuara aralarında ünlü altın ve mücevherat firmalarının da bulunduğu toplam 160 firma katılıyor. Törende konuşan Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, açılışını yaptıkları fuarın Gaziantep'e çok şey kazandırdığını ifade ederek, "Şu anda Türkiye'de sektörümüze yönelik düzenlenen fuarlar içerisinde İstanbul'dan sonra Gaziantep'te düzenlediğimiz Altın ve Mücevherat Fuarı, 2. büyüklüktedir.
Gaziantep üretimdeki ciddi kapasitesi ve Ortadoğu ile ticari alışverişinin yoğunluğu nedeniyle çok ciddi bir pazar payına sahiptir. Tüm bu etkenler Altın ve Mücevherat Fuarımıza artı değerler katmaktadır. Altın ve Mücevherat Fuarımızın uluslararası ayağının olması, iç pazara hitap eden diğer fuarlara göre de bir farklılık ve ayrı bir değer kazandırmaktadır" dedi.

Amaçlarının fuara iştirak eden katılımcı firmalara Ortadoğu Ülkeleri'nde ticari tanınılırlılık kazandırmak ve ticari işbirliklerini arttırmak, geliştirmek olduğunu anlatan Özdinç, "Bir kez daha belirtmek isterim ki, bölgemizde ki üretim gücü ile fuarımızın İstanbul'dan sonra en önemli ve en güçlü fuardır" dedi.

Start Fuarcılık Yönetici Ortağı Musa Öztürk ise Gaziantep'te yapılan fuarın her geçen gün kendini yenileyerek gerek katılımcı firma anlamında gerekse ziyaretçi anlamında geliştirdiğini ifade ederek, "Altınbaş Mücevherat'ın katkıları ve Melek Gold ana sponsorluğunda gerçekleştirecek olduğumuz fuarımızda Türkiye'nin dört bir yanından sektörde söz sahibi 160'a yakın firma ürünlerini sergileyecektir. Başta Gaziantep Valiliği olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölge Başkanlığı, İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri, Kahramanmaraş, Mersin, Antakya, Tarsus, Osmaniye, İskenderun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Erzurum, Malatya, Elazığ, Mardin, Midyat, Kilis, Siirt, Batman, Bingöl, Van kuyumcu odaları fuarımıza destek vermektedir" dedi.

Öztürk, katılımcı firmaların yurtdışındaki pazar paylarını arttırmak adına Ortadoğu Ülkelerine ağırlık vermekte olduğunu ve başta İran, Irak, Dubai, Suriye, Ürdün olmak üzere tüm Ortadoğu Ülkeleri'nden sektör temsilcilerinin fuarı ziyaret etmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Öztürk, "Sektörde önemli ülkelerden olan Irak'tan 150, Suriye'den ise 80 kişilik alım heyeti 3 gün boyunca fuarımızı ziyaret edecektir. Yurt içinden ise başta Ankara olmak üzere Konya, Kayseri, Kahramanmaraş, Mersin,
Antakya, Tarsus, Osmaniye, İskenderun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Erzurum, Malatya, Elazığ, Mardin, Midyat, Kilis, Siirt, Batman, Bingöl, Van kuyumcu esnaflarımızın yer aldığı 22 ilimizden otobüslerle ziyaretçi getirmekteyiz" diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından fuarda emeği geçenlere plaket takdim edildi. Daha sonra protokol üyeleri ve davetliler fuarın kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız