SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Altın ve Paraları İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kayıp olduğu polise bildirilen ancak 18 ay sonra geçtiğimiz Ağustos ayında namus meselesi nedeniyle öldürülüp evin içine gömüldüğü ortaya çıkan Hanife Durak'ı babası, kızının altın ve paraları için öldürüldüğünü iddia etti.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, geçtiğimiz 4 Ağustos 2010 günü, 18 ay önce Yamaç Mahallesi'ndeki evinden ayrılarak kaybolduğu şeklinde polise bildirilen 40 yaşındaki Hanife Durak adlı kadının namus meselesi nedeniyle kocasının yakınlarınca öldürülüp, Hidayet Mahallesindeki kaynının evindeki salonun içine gömüldüğünü ortaya çıkarmıştı.

Olayla ilgili olarak, Ramazan Durak (35), Hülya Durak (32), Melek Durak (20), İlhan Durak (36), Kadir Durak (24) ve Turan Eriç (25) tutuklanarak cezaevcine konulmuştu.

Ramazan Durak ve Kadir Durak'ın "Tasarlayarak ve töre saikiyle öldürme", Hülya Durak, Melek Durak, İlhan Durak ve Turan Eriç "Tasarlayarak ve töre saikiyle öldürme suçuna azmettirme" iddiasıyla yargılandığı Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasında ilginç detaylar ortaya çıktı. Duruşmada söz alan öldürülen Hanife Durak'ın babası Hüseyin Kuzu, "Kzıım Hanife para için öldürüldü. 8 tane bileziği, 14 bin 500 TL parası vardı, ev alacağını söylüyordu" dedi.

Hanife Durak'ın kocası Mustafa Durak ise eşinin 4 bilezik ve 2 yüzüğünün olduğunu bildiğini söyleyerek, "Ben Hanife'nin kimin öldürdüğünü görmedim. Eşim Hanife'nin başka erkeklerle gezip ilişkide bulunduğuna dair söylenti vardı, ancak ben kendi gözümle görmedim. Kimseden şikayetçi değilim, davaya katılmak istemiyorum" dedi.

Öte yandan, duruşmada olayla ilgilisini olmadığın söyleyen Hülya Duruk ise, kendisinin davanın sanıklarından Turan Eriç ile yasak ilişki yaşadığını ve bu şahısın kendisini kullandığını söyledi.

Olayı üstlenen sanık Ramazan Durak, ölen annesinin kendisine Hanife'yi öldürmesini söylediğini ileri sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız