SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Altına Kayısı Çekirdeği Koyun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:51:44
A- A+ PAYLAŞ

MHP Grup Başkan vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, hükümeti eleştirerek “30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler bu gidişatı durduracak olan en güzel demokratik imkandır” dedi.  

Havaalanında İl Başkanı Arif Yıldız ve partililer tarafından karşılandıktan sonra Yakınca Beldesindeki Şelale Lokantasında basın mensuplarıyla bir araya gelen  MHP Grup Başkan Vekili  ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, “Malatya milliyetçi ve ülkücü hareketin yükselmesinde büyük katkılar vermiş bir yöre. 44 yıllık şerefli bir mücadele ve Malatya’da yetişmiş ülkücüler bugünlerin temellerini oluşturmuşlardır. Biz Malatya’dan ve Malatyalılardan güç aldık, güç almaya devam ediyoruz. 12 Eylül darbesi MHP’yi durduramadı. Geçmişe baktığımız zaman hem milli iradeye ve milliyetçiliğin adresi olan MHP’ye vurulan darbenin bugün geldiğimiz bu yıldönümünde burada 12 Eylül’de gözaltına alınarak, gözaltına alındıktan 15 gün sonra kaybettiğimiz Aydın Demirkol ve Mehmet Kazgan’ı rahmetle anıyorum.  Bunlar 12 Eylül’de gözaltına aldıktan sonra kaybettiğimiz ülkü devleri.  12 Eylül’de idam edilen Cengiz Baktemur. Biz böyle bir dönemden geliyoruz. Onların yürüttüğü şanlı mücadeleyi, bugünde demokrasini verdiği imkanlar ölçüsünde sürdürmeye devam ediyoruz. 12 Eylül’de milliyetçilik yargılanmıştır, Türk Milletinin direnci yargılanmıştır. Bugün aynı şekilde yine milliyetçiliği maalesef ayaklar altına almaya çalışan bir Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesini dışlayan siyasal bir zihniyete karşı yine MHP, her türlü baskıya, tehdide, şantaja rağmen dimdik ayakta ve mücadelesini sürdürüyor.    Malatya’ya çok iyi hizmetler vermiş, yine 12 Eylül darbesi öncesinde maalesef menfur bir bombalı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu olayı halen faili meçhul.  Malatya Türk milletini birlik ve beraberliğinin kalesidir, kardeşliğinin kalesidir.  MHP’ye ve Ülkücü harekete, bu memleketin birlik ve bütünlüğüne inananların güç verenlerin yaşadığı bir yöredir.   Malatya yerel seçimlerde ilk defa büyükşehir belediyesi için oy kullanacaktır. Malatya bize belediye hediye etti. Şimdi İnşallah diyorumki, Malatya, Büyükşehir Belediyesi MHP’nin hizmet dolu kadrolarını göreve getirirler” şeklinde konuştu.

Vural daha sonra şunları söyledi:

“Yerel seçimler Türkiye için çok önemli.  Bu gidişatı gördüğümüz zaman gerçekten  içerde kutuplaşma, maalesef dışarıda yalnızlaşma, dışarıda kan ve bomba peşinde koşan bir iktidar, içerde insanları bir birine düşman kılan etnik ve mezhep ekseninde gerilimlerle siyaset oluşturmaya çalışan bir iktidar. O bakımdan 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler bu gidişatı durduracak olan en güzel demokratik imkandır. Bu yerel seçimler Türkiye’yi yöneten bu zihniyeti durdurmanın, Türkiye’ye kasteden planların hayata geçirilmesini engelleyecek en önemli  en önemli adım olacağına inanıyorum.  Bu iktidara bir ders vermek gerekiyor.  Malatyalıların bu seçimde AKP’ye ders vereğine inanıyorum.  Malatyalılar hem birlik ve bütünlüğüne sahip çıkan iradeye sahip çıkacaktır. Malatyalılardan AKP'nin ayağının altına kayısı çekirdeği koyarak, bu gidişatla ilgili kararlı duruşlarını göstereceklerine inanıyorum. Bu gidişattan büyük bir belirsizliğe götüren bu süreçten kurtulmamız gerekiyor. 

Türkiye içinde kardeşlik, Türkiye içinde birlik fikri hakim olmuyor. Dışlama, ötekileştirme ve çatıştırma, Müslüman’ı Müslümana kırdıran bir politikanın parçası haline geldi Türkiye. Bugün Türkiye ABD bombalarının peşinde. Türkiye kan ve gözyaşı üreten bir ülke olarak algılanıyor. Komşularımıza huzur ve barışı getirmemiz ve bu mesajı vermemiz gerekiyor. Bu coğrafyada medeniyetimizin gücünü göstermemiz gerekiyor. Birileri güçlü olabilir, topları tüfekleri olabilir, ama bunlar Çanakkale’de, Dumlupınar’da göğsümüze çarparak gitmişlerdir. Önemli olan hakkı güçlü kılmaktır. Coğrafyamıza kan ve gözyaşı getiren AKP medeniyetimizin gücü yerine maalesef güç sahiplerinin, dolar milyarderlerinin, enerji devlerinin politikalarını ısrarla yerine getiriyor. Türkiye’nin önü açıktır, yeter ki bu kutuplaşmayı sağlayalım. Artık bu coğrafyaya adaletsiz medeniyetin değil de, yeni bir medeniyetin hakim olması gerekiyor. Bu medeniyeti de hakim kılacak olanda Türk milletidir. Dünün bozguncu ve bölücü düşüncelerine karşı, bugünde bozguncu ve bölücülere karşı MHP Türk milletinin direncini temsil etmeye devam edecektir. Yapılan bütün anketlerde AKP’ni oy oranı düşüyor.  AKP’ye halkın desteği azalıyor. Bunu için kutuplaşmayı meydana getiriyorlar. Bu oyunları bozacağız, sokak değil, sandık bozacak, beraber ve birlikte çözeceğiz. “

Suriye politikasını eleştiren Oktay bu konuda şöyle konuştu: 

“Türkiye’nin Suriye politikası bir bataklık politikası olmuştur. Türkiye yanlış politika takip etmiştir. Doğru olan politikasını değiştirmiştir. Özelikle ABD’nin isteği üzerine değiştirmiştir. Türkiye’nin bu coğrafyada uyguladığı politika İsrail’in güvenliği ve özellikle bu coğrafyanın 22 İslam ülkesinin siyasi coğrafyasını değiştirmeye yönelik projenin peşindeler. Etnik ve mezhepsel bir federatif yapılanma istiyorlar.  Türkiye’nin sözü Suriye konusunda dinlenmiyor.  dikkate alınmıyor. Suriye politikasında kimse Türkiye’yi dinlemiyor.  PYD’yi engellemesi için yetki verdik, bırakın bu yetkiyi kullanmayı, PYD’yi, Müslüm’ü Ortadoğu’nun ortağı haline dönüştürdün.  Sayın Başbakan’ın PYD ve PKK yapılanmasını engellemesi gerekiyordu. Türk milleti sana TBMM’de yetki verdik, bu yetkiyi kullan. Elinde bu yetki var, PKK ve PYD oluşumu var.  Kimseden medet umma, gereğini yapabilirsin.”

Oktay sözlerini şöyle tamamladı: 

“44 yılımızdayız, Malatya yılındayız, Malatya’da inşallah MHP yükselecektir.  Malatya’ya ne yaptılar? Malatya’nın çevreyolu mu var? Malatya’da obez oldular, biraz onları diyete almamız lazım. Biz büyükşehir statüsüne karşı değiliz. Malatya, nüfusa bakılmaksızın büyükşehiri hak ediyor. Biz büyükşehiri değil, bütün sınırı mülki idare sınırlarını genişletilmesine karşıydık. Yerel ve kırsal kalkınma engelleniyor. Malatya süper ligi de hak ediyor. Malatya Doğu’nun incisi. Malatya çok canlı bir yöremiz.”

İL BAŞKANINDAN ELAZIĞ MİTİNGİNE DAVET..

Bu arada MHP İl Başkanı Arif Yıldız,  MHP genel merkezi tarafından Elazığ’da kardeşlik mitingi düzenleneceğini ve 14 Eylül 2013 Cumartesi günü saat 16.00 da İstasyon Meydanında başlayacak bu mitingde MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin halka sesleneceğini, mitinge Malatyalıları da davet ettiklerini  söyledi.

Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Türkiye bulunduğu coğrafya itibarı ile üzerine her zaman her türlü oyunların oynandığı, kardeş kavgalarının tetiklendiği, üniter yapının ortadan kaldırılmaya çalışıldığı, Anadolu coğrafyasından Türk milletinin çıkarılmaya çalışıldığı gerçekleri ile milletimiz artık karşı karşıya kalmıştır. Dün sinsice planlanan senaryolarını uygulamaya koyanlar, bugün milli birliğimizi, ortak yaşama değerlerimizi ortadan kaldırmaya çalışarak adeta Milletimizi bir iç savaş ve kargaşa ortamına doğru sürüklemeye çalışmaktadırlar. Türk Milletinin bin yıldan beri bu topraklar üzerinde birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı vatandaşlarımızı birileri sosyolojik olarak ayrıştırma gayreti içerisine girmiş adeta “etle-tırnağı” birbirinden ayırmaya çalışmaktadır. Anadolu’nun vatan olduğu günlerden beri, aynı coğrafyada bir ve beraber yaşadığımız insanlarımızın tarihimizin hiçbir döneminde kökünü, kökenini ve mezhebini sorgulamadık, sorgulayanlara da müsaade etmedik. Kökü, kökeni,mezhebi ne olursa olsun bin yıldan beri birlikte yaşayan insanlarımız bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşamış, birbirisinden kız alıp vermiş, ekmeğini paylaşmış, dertlerini paylaşmış, mutluluğunu paylaşmıştır. Bu coğrafya birileri için toprak parçası olarak çok farklı anlamlar ifade etse de bizim için insanoğlunun birbirinden ne kadar çok farklılığı olursa olsun barış içerisinde en uzun yaşadığı, adalet ve insani değerlerin en üst seviyeye çıkarıldığı topraklardır. Türk milleti büyük ve güçlü bir millettir. Türkiye’yi etnik, coğrafi ve sosyal olarak bölenlere inat, bir ve bütün olduğumuzu bu mitingle bütün dünyaya haykırmaya aziz vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Aynı türkü ile hüzünlenen ve mutlu olan, aynı damak tadına sahip olan, aynı sokaklarda oynayarak büyüyen, heyecanı, hüznü ve mutluluğu ortak olan insanların birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara inat bütün Malatyalı hemşerilerimizi mitinge davet ediyoruz.’’ dedi.

MHP il başkanı, Elazığ mitingine gitmek üzere Malatya Belediyesi arkasındaki miting alanında saat 12.30'da toplanılacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız