SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Altını Kırmızı Çizgi İle Çizdik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:02:44
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Karayolları ekiplerinin toplulaştırma çalışmalarının sona erdiği bölgelerde Kuzey Çevreyolu’na başlayabileceğini söyledi.

Kuzey Çevreyolu’nun yapımına başlanılması konusunda engel olarak görünen toplulaştırma çalışmaları konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden Milletvekili Öznur Çalık, burada Kurum Müdürü Ali Selvi ve toplulaştırmadan sorumlu Basri Dağdelen’den Kuzey Çevreyolu’nun geçtiği bölgelerdeki toplulaştırma çalışmaları hakkında bildi aldı.

Çalık’a burada verilen bilgide toplam 54 kilometre uzunluğunda olan Kuzey Çevreyolu’nun 36 kilometresinde toplulaştırma yapılacağı bilgisini veren Dağdelen, toplamda 12 kilometrelik bir mesafede kamulaştırma yapılacağını kaydetti.

Kuzey Çevreyolu’nun geçtiği bazı bölgelerde kadastro ve toplulaştırma çalışmalarının bittiği ve bazı çalışmaların Toplulaştırma Genel Müdürlüğü’ne gönderildiği kaydedildi. Bu esnada araya giren Milletvekili Çalık, “Sizin Genel Müdür ile yaptığım görüşmede bana diyor ki ‘25 kilometreyi biz boşalttık, Karayolları bugün derseniz, girebilir” dedi.

Konuya ilişkin konuşan Basri Dağdelen ise, “Genel Müdürümüzün söylediği şey şu; başka uygulamalarda yapılmış. ‘Biz şuanda istesek karayolları çalışmalarını başlatabiliriz’ dedi. ‘Şöyle başlatıyoruz’ dedi; ‘intifa hakkı ödeyerek, üzerindeki sabitleri, ağaçları ve müştemilatları zarar ziyan ödeyerek.’ Diyarbakır’da bir ana kanal o şekilde oldu, tescil olmadan önce” şeklinde cevap verdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Milletvekili Çalık, “Toplulaştırma konusunda bilgi aldık. Baltepe Bulgurlu, Hacıhaliloğlu, Hacı Yusuflar, Hanımınçiftliği, Karaköy, Orduzu, Özal, Samanköy, Şahnahan, Yeniköy, Battalgazi, Hatunsuyu, Çayır Köyü ve Kuşdoğan’da toplulaştırmanın hangi aşamasında olduğunu gördük. Kuzey Çeveryolu, Malatya’nın artık vazgeçilmeyen en önemli sorunu. Altını hep kırmızı çizgi ile çizdik, bu sorunu çözerek artık üstünü çizmek istiyoruz. Bunun için en önemli sorun, toplulaştırma. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toplulaştırma Genel Müdürlüğü de yaptığımız görüşmeler neticesinde şuanda karayollarına devri yapılabilecek yolların var olduğunu paylaştılar. İnşallah Malatya’ya Kuzey Çevreyolu’nu kazandırmayı bizde gönülden arzuluyoruz. Ama burada hem toplulaştırma ve hem de 18 uygulamasını yapılması gerekiyor. Kadastronun yapması gereken uygulamalar var. Dolayısıyla çok uzun bir süreç. Toplulaştırma süreci devam ediyor. En kısa sürede bunu bitirip, biran önce Karayollarının çalışmalara girmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

ÇİFTÇİLERE KAYISI DON ZARARI KREDİ ERTELEMESİ KONUSU

Milletvekili Çalık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi’den dondan ve doludan zarar gören kayısı çiftçisinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesine yönelik uygulama hakkında da bilgi aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Milletvekili Çalık’tan her zaman destek gördüklerini söyleyerek, “En son kayısıdaki don zararı nedeniyle bilgileri ilgili mercilere ulaştırmada çok yararı oldu. Bu uğraşı sonucunda en son Bakanlar Kurulu Kararı ile borç erteleme kararı çıktı. 23 Eylül itibariyle başvurular bitti ve hasar tespit komisyonu toplanarak gerekli işlemlerin ardından listeler Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi’ne gönderilecek. Malatya’da aynı zamanda makine ikmal destekleri devam ediyor. Malatya’ya 2 milyon 100 TL tutarında bir yardım geldi. Bunun yaklaşık yüzde 50’si Bakanlığımız tarafından hibe olarak verilmektedir. Bakanlığımız bununla ilgili olarak ilave olarak bu ödeneğin yarısı kadar bir ödenek daha gönderecektir. Çiftçilerimizi davet ederek, sözleşme imzalayacağız” şeklinde konuştu.

Milletvekili Çalık ise Bakanlar Kurulu Kararı ile borçları ertelenecek olan çiftçi sayısının 3 bin 714 olduğunu belirterek, “Tespitler çok hızlı yapıldı. Yüzde 40 ve üzerinde hasarı olan çiftçilerimizin borçları ötelenecek. Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerimizin sadece yüzde 10-15’i tarım sigortası yaptırmış. Çiftçilerimiz mutlaka tarım sigortasını yaptırmalı” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız