SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Altınözü'nde Malatya Rüzgarı

0
Güncellendi - 2019-11-01 04:06:14
Altınözü'nde Malatya Rüzgarı
A- A+ PAYLAŞ

Hatay’ın Altınözü ilçesinde düzenlenen 3. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında yapılan bisiklet yarışlarında Malatyalı bisikletçiler başarılı sonuçlar elde etti.

Altınözü 3. Zeytin Kupası Dağ Bisiklet Yarışması adı altında düzenlenen bisiklet yarışları 23 kilometrelik bir parkurda yapıldı.

Yarışma Altınözü merkeze bağlı Yunushan Mahallesi Gelinler Dağı Roma Nekropolü ve Kaya Mezarları önünden başlayarak Altınözü sınırları içinde – Kozkalesi (Örenyeri) – Kozkalesi Köyü – Kamberli Köyü – Fatikli Mahallesi - Altınözü Merkez’de Milli İrade Parkı önünde tamamlandı.

Organizasyon Komitesinden parkurla ilgili yapılan açıklamada “orta sertlikte risk taşımayan ve oldukça keyifli olan parkura, güvenlik şeritleri çekilerek yön tabelaları konulmuş ve işaretlemeler yapılmıştır” denildi.

Yarışlar, erkekler (15, 17, 19 ve 23 yaş altı, Elit), kadınlar (yıldız, genç ve büyük) ve Master Erkekler (30+, 40+) kategorilerinde yapıldı. Yarışmada ilk üçe girenlere madalya, katılım belgesi ve muhtelif para ödülleri verildi.

Malatyalı Bisikletçiler Derece Aldı

Yarışmalarda Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları adına pedal çeviren 15 yaş altı sporcu Muhammed Buğra Özen 01.10.13’lük derecesiyle birincilik kürsüsüne çıktı.

17 yaş altında ise ilk üç sırayı Malatya’dan katılan bisikletçiler aldı. 57 dakika 27 saniye ile parkuru tamamlayan İbrahim Arda Özaltun birinci olurken, Ali Oğuzhan Keskin 58.03 ile ikincilik kürsüsüne çıktı. Aynı kategoride bir başka Malatyalı bisikletçi Arif Tekin 6. oldu. Bu üç bisikletçi ferdi olarak yarıştılar.

23 yaş üstü büyük erkeklerde, Erzurum Bisiklet Kulübü adına yarışan Malatyalı sporculardan Süleyman Sefa Temel 48:14 ila birinci olurken, Abdurrahim İnal 50:05’lik derecesiyle ikinciliği elde etti.

Büyük kadınlarda Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü adına pedal çeviren Simge Ekici üçüncü olmayı başardı.

Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü adına yarışan büyük erkekler kategorisinde yarışan Mesut Sancar ve Bayram Eroğlu, Master 40’da Mustafa Ekici ve Ersin Özdemir ise dereceye giremedi.

Dereceye giren Malatyalı bisikletçilere madalya ve ödüllerini Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı tarafından verildi.

Üçüncüsü Düzenlendi

Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesince ortaklaşa düzenlenen 3. Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivalinde birçok etkinlik düzenlendi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar’ın da katıldığı festival kapsamında Prof. Dr. Canan Karatay “Sağlıklı Yaşam Söyleşisi” yaparken, Hakkı Bulut, Gökhan Güney ve Yunus Bülbül konser verdi.

Sezonun ilk zeytin hasadı yapılırken, Zeytinyağlı Yemek Yarışması, En Güzel Traktör Süsleme Yarışması ve Zeytin Kupası Dağ Bisikleti Yarışması da düzenlendi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız