SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alttan Kopalım, Bakacağız.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:27:15
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü İrfan Buz,  "3 tane galibiyetle de önemli puanlar aldığımızı düşünüyorum. Ama yolun başındayız. Hep beraber güzel günleri görmeyi diliyoruz" dedi.

Maç sonrası açıklama yapan Buz, "İç sahanın kalemiz olması gerekiyor. Yeni Malatyaspor arması bizim için çok önemlidir. Bunu her zaman futbolcularıma söylüyorum. Burada çok insanın hizmeti vardır. Futbolcu bu formayı giydiği zaman, sahaya çıktığında her şeyini ortaya koymalıdır. Aynı şekilde Yeni Malatyaspor'un atkısını takan taraftarlarda takımlarını sonuna kadar desteklemelidir. Skor ne olursa olsun, desteklesinler. Onu da gerçekten bugün yaptılar. Biraz daha fazla taraftar bekledik ama olmadı. Burada olan taraftarlarımız sonuna kadar bizi desteklediler. Her şeyden evvel onlara teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Günü Kurtarmaya Gelmedim"

Tecrübeli teknik adam, güzel bir galibiyet aldıklarını kaydederek, "Taktiksel disiplinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Çünkü bu müsabaka iki takım için önemliydi. Kayseri Erciyesspor'un 8 puanı vardı ve buraya iki gün önceden gelmişlerdi. Maça iyi hazırlanmışlar. Onlar içinde hayati önem taşıyan bir müsabakaydı. Kazandığınız zaman onlarla aradaki fark 6'ya çıkacaktı. Biz 14 puan olduk, onlar 8'de kaldı. Onlar kazandığı takdirde puanlar 11 olacaktı ve ateş hattının içerisinde yer alacaktık. Sağ olsun futbolcu kardeşlerimiz taktiksel açıdan her şeyi yerine getirdiler. 3 tane gol atmamızda güzel. 3-0 bitseydi daha iyi olurdu. Her şeye rağmen sevinçliyiz. Önemli bir müsabakayı kazandığımızı düşünüyoruz. Ancak şunu da belirtmek istiyorum; bu Kayseri Erciyesspor müsabakasıydı ve bitti. Ayaklarımız yere basarak gitmemiz gerekiyor. Çalışarak bir yere gelmemiz gerekiyor. 5 maçta 3 galibiyet önemli. Bu takım 5 müsabakada 9 puan aldı. Şimdi Altınordu'ya konsantre olacağız. İnşallah oradan da 3 puanla döneceğiz. Ama müsabaka müsabaka bakacağız. Malatya'da gezdiğimde insanlar 'ligde kalalım da sonrasına bakarız' diyorlar. Ben buraya günü kurtarmaya gelmedim. Sizlere, hepinize hep beraber bir şeyler vermeye geldim. İnsan bunu söylüyor ama arkasının gelmesi gerekiyordu. 3 tane galibiyetle de önemli puanlar aldığımızı düşünüyorum. Ama yolun başındayız. Hep beraber güzel günleri görmeyi diliyoruz" diye konuştu.

"Futbolcularla Çok İşimiz Var"

Buz, Yeni Malatyaspor'a Kayseri Erciyesspor karşısında galibiyeti getiren golleri atan ve bir de gol attıran İrfan Başaran ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Tecrübeli çalıştırıcı, "İrfan, duygusal bir kardeşimiz. O futbolculara bir güven vermeniz gerekiyor. Sağ olsun o da üzerine koyarak gidiyor. Önemli bir futbolcumuz. Ama benimde görevim buradaki tüm futbolculardan maksimumu çıkarmak. İrfan Başaran da iyi yolda. Ama daha çok işimiz var. Başka futbolcularla da çok işimiz var. Onlardan da maksimumu çıkararak, en iyi yere gelmeye çalışacağız" dedi.

"Çok Çalışmamız Lazım"

Buz, takımın hedefleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Ben, Malatyaspor'un şaşaalı günlerini biliyorum. Seyircilere baktığınız zaman futbolu bilen bir şehir. İnsanları da burada öyle gördüm. Sağlam bir gidelim. Alttan bir kopalım, ondan sonra bakacağız. Çok işimiz var. Geçen hafta ve bu hafta galibiyet çok önemli hedefleri çok yukarıya taşımak adına. Ben çok iddialı bir adamım. Yanlış anlamayın. Ama dürüst olmak gerekiyor, çok çalışmamız lazım. Üzerine koymamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

KAYSERİ CEPHESİ..

Kayseri Erciyesspor'un yardımcı antrenörü İbrahim Uzunca, aldıkları mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını belirterek, önlerindeki maçlara bakacaklarını söyledi.

Malatyaspor'un eski futbolcularından olan Timuçin Beyazıt'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Kayseri Erciyes adına maç sonrası basın toplantısına katılan Uzunca, gole kadar sergilenen oyundan mutlu olduğunu belirterek, Yeni Malatyaspor’un kazandığı üç puandan dolayı tebrik etti.

Karşılaşma sonrası gazetecilere değerlendirmede bulunan yardımcı antrenör İbrahim Uzunca, "Bugün gerçekten Malatya’ya puan ve puanlar almaya gelmiştik. Golü yediğimiz dakikaya kadar futbolcularımız iyi mücadele etti. Genel anlamda gole kadar olan oyundan memnunuz. Direkten dönen toplarımız vardı. Net gol pozisyonlarımız vardı. Belki bu maçta biz öne geçseydik, maçın gidişatı çok farklı olurdu. Ama futbol budur. Bir anlık konsantrasyon eksikliğinden dolayı kalemizde golü gördük. Gole kadar futbolcularımızın gösterdiği performanstan dolayı, onları kutluyorum. İlk golden sonra böyle bir netice ile karşı karşıya kaldık. Önümüzdeki maçlara bakacağız artık. Önümüzdeki maçlarda bir çıkış yolu arayacağız. En azından takımımızı alt sıralardan biran önce kurtarmalıyız. Yeni Malatyaspor’u kazandıkları üç puandan dolayı kutluyorum. Yolları açık olsun” dedi.

FOTOĞRAF: Teknik Direktör Buz, Kayseri Erciyes maçında.. (Mehmet GÖRESİYE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız