SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Altyapı Seçmesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:44:57
Altyapı Seçmesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, Malatya'da milli takım altyapı seçmesi yapıldı. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen organizasyon kapsamında Malatya'da, 1999-2000 ve 2001 doğumlu futbolcular izlendi.

Yeşiltepe Stadı'nda gerçekleştirilen seçmeler öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan TFF Milli Takımlar Maç İzleme Departmanı Antrenörü Güngör Şahinkaya, "Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in projesi ile birlikte yeni bir atılım yapıldı. TFF ile TÜFAD işbirliğinde 55 ilde 1999, 2000 ve 2001 doğumlu futbolcuları, yerinde seçmeler yaparak, milli takım antrenörleri olarak izliyoruz. Şuana kadar yaptığımız seçmelerde mükemmel sonuçlar aldık. Çok faydalı oldu. Bundan sonrada bu çalışmalarımız devam edecek. Öyle yetenekli oyunculara rastlandı ki, bu bize ilerisi içinde büyük moral verdi" dedi.

"ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR"

Şahinkaya, İstanbul Riva'da futbol lisesinin açıldığını anımsatarak, "Futbol adına çok önemli adımlar atılıyor. Futbol lisesinin açılması inanılmaz bir şey. Türk futbol tarihinin en önemli projelerinden birisine imza atılıyor. Tabi bu yavaş yavaş Türkiye geneline yayılacak. Şu yaptığımız çalışma bile bana göre çok önemli bir proje ve Türkiye'nin her yerinde izlenilmeyecek genç oyuncu kalmayacak" şeklinde konuştu.

“ÇOK FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUZ”

Gittikleri her yerde büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını dile getiren Şahinkaya, "Yeni bir döneme doğru giriyoruz. Bu anlamda bu çalışmalar büyük önem taşıyor. Biz bu çalışmaların Türk futbolu adına çok faydalı olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK SIKINTI TESİS”

Anadolu'daki birçok kulüpte tesis sorununu olduğuna dikkat çeken Şahinkaya, "Altyapı tesisleri fazlalaştığı zaman daha çok futbolcu yetişecektir. Ben yavaş yavaş her şeyin yerine oturacağına inanıyorum. Ama en büyük sıkıntı tesis" dedi.

Şahinkaya, iyi altyapı eğiticilerinin yetiştirilmesi gerektiğini de belirterek, tesis ve iyi altyapı eğiticilerinin bir araya gelmesiyle daha iyi gelişmelerin olacağına inandığını dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız