SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alzheimer Gençlerde de Görülebilir"

0
Güncellendi - 2017-03-03 00:40:58
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Halk Sağlığı İl Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen bilinçlendirme programları aralıksız devam ediyor. Tecde mahallesinde düzenlenen konferansta Halk Sağlığı İl Müdürlüğünden Psikolog Güllü Ünal “Alzheimer” hastalığı hakkında bilgi verdi.

Her unutkanlığa Alzheimer demenin yanlış olduğunu belirten Psikolog Güllü Ünal, “Alzheimer beyindeki bazı sinirsel sistemlerin ve proteinlerin azalmaya başlaması sonucu bellekte ve zihinsel işlevlerde bozulmalar meydana geliyor ve Alzheimer hastalığı yavaşça başlamış oluyor” dedi.

Güllü Ünal, Alzheimer’ın genelde yaşlılık dönemlerinde görüldüğünü fakat hastalığın genetik olduğu ailelerde gençlerde de görülebileceğini vurgulayarak, Alzheimer hastalığının belirtilerinin bilinmesinin erken tedavi için çok önemli olduğunu söyledi.

Alzheimer’ın zihinsel ve davranışsal belirtileri olduğunu söyleyen Ünal,  “Zihinsel belirtilerinin en önemlisi unutkanlıktır. Daha sonra öğrenme güçlüğü, konuşma bozukluğu, yön bulamama, kişileri tanıyamama gibi farklı belirtileri görülmektedir. Davranışsal belirtiler ise genel olarak huzursuzluk, ilgisizlik, saldırganlık, hayaller görme ve depresyona girmedir” dedi.

Ünal, Alzheimer riskini azaltmak için, şüphe duyulduğunda doktora gitmenin, sigarayı bırakmanın, destekleyici ve tatmin edici kişisel ilişkileri artırmanın çok önemli olduğunu dile getirdi.

Konferansa katılan mahalle sakinleri Psikolog Güllü Ünal’a hastalık belirtileri ve çözüm yolları ile ilgili çeşitli sorular yönelterek teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız