SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"..Ama Anayasa'ya Aykırı"!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:59:42
A- A+ PAYLAŞ

ORDU- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ordu’nun büyükşehir olmasından memnun olduklarını söylerken, yeni Büyükşehir Kanunu'nun her haliyle Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

MHP Ordu İl Teşkilatı tarafından Ordu Vali Kemal Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu’nda, 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' adı altında düzenlenen Arif Nazım konserine katıldı. Burada partililere seslenen Bahçeli, şunları söyledi:

“Başbakan Erdoğan’ın Büyükşehir Yasası'yla Ordu Büyükşehir Belediyesi statüsü elde etmiştir. 14 Mart 2013 tarihinde 6360 Sayılı 13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulması İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da değişiklik yapılarak Ordu’nun hakkı gecikme ile de olsa verilmiştir. Bildirmek isterim ki bundan memnunuz. Biz başından beri Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun mahsurlarını anlattık. Buna karşı itiraz ve endişelerimizi dile getirdik. Şurası iyi bilinmelidir ki, illerimizden büyükşehir olmasına özde karşı olmadık. Karşı olmadık. Ama söz konusu kanunun kapsamı neden olacağı sakıncaları çok fazladır. AKP hükümeti, hiçbir kaygıyı dikkate almadan yangından mal kaçırırcasına, kendi ikbal ve siyasi emelleri doğrultusunda eyaletleştirmenin daha yerinde bir tabirle federalleşmenin tohumlarını ekmiştir. Türkiye’nin idari bütünlüğü bu kanunla sakatlanmıştır. Ayrıca idarenin merkezi niteliği üniter devlet yapısı kategorik olarak darbe almıştır. AKP hükümeti sınırları, il mülki sınırları olmak üzere, aynı adla büyükşehir belediyeleri kurmuş, tehlikeli bir yola girmiştir. Parti olarak önce Ordu olmak üzere, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van’ın büyükşehir olmasına doğal ve doğru olacağı üzere giyeceğimiz bir şey yoktur. Hatta bu gecikmiş geç kalmış bir karardır. Ancak Türkiye’nin siyasi sistemi, milli birliği ve bölünmez bütünlüğü hiç gözetilmemiş eleştiriler hiç umursanmamıştır. Yeni büyükşehir kanunu her haliyle anayasaya aykırıdır. Aynı zamanda Başbakan Erdoğan’ın başkanlık hedefine ulaşabilmesi için döşenmiş raylardır. AKP’nin amacı daha iyi hizmet götürmek, daha çok yatırım yapmak, şehirleri bayındır hale getirmek, insanlarımızı mutlu kılmak değildir. Maksat Türkiye’nin üniter devlet yönetimini sabote etmek, bağımsız Kürdistan’ın çatısını inşa etmektir. Başbakan Erdoğan, adım adım, etap etap bölünmüş Türkiye’yi oluşturmak için kolları sıvamış gözleri karartmıştır. Bu gerçeklerin Ordulu kardeşlerim tarafından bilinmesi elzemdir. Büyükşehir Kanunu’nun ne kadar tehlikeli sonuçları olacağını fark etmeleri gerekmektedir.”

MHP olarak büyükşehire karşı olmadıklarını belirten Bahçeli, “Toplumsal dinamizmin gereği, sosyal ve ekonomik seviyenin gelişmesi o ilde yaşayan insanlarımızın kolektif ihtiyaçları daha mutlu daha mutlu daha huzurlu olması için illerin büyükşehir kapsamına gelmesi, en tabii hak olarak görülmeli bu yapılmalıdır. Ancak büyükşehirleri bir bölücü tuzak haline düşürmek doğru değildir. Diyarbakır, 16 ilimizden büyükşehir olanlardan bir tanesidir. Şimdi yeni yasayla büyükşehir il mülki sınırları kapsamına alınmıştır. Yani Diyarbakır büyükşehri ilçeleri de kapsayarak, Diyarbakır ilinin mülki sınırları kapsamına gelmiştir. Yukarıdan aynı anlayışla Van eklenmiştir. Aşağıdan aynı anlayışla Mardin, aynı anlayışla Şanlıurfa eklenmiştir. Aradaki ilçe ve iller, PKK’nın acımasızca biraz evvel sıraladığım sadece ve sadece 2011 ve 2012 yıllarındaki katliamıyla alan hakimiyeti sağlanmış, ileride beraber düşündüğünüz zaman, yani Hakkari, Şırnak’ı, Batman’ı, Siirt’i, Bingöl’ü Bitlis’i Tunceli’yi ve Ağrı’yı beraber düşündüğünüz zaman yani Güneydoğu Anadolu’yu birlikte ele aldığınızda 134 bin kilometre kare toprak alanı, 8 milyon 230 bin nüfusun yaşadığı bir alandır. Şimdi bu demokratik zırvası, terörle mücadele yerine terörle müzakereyi tercih bizi nereye götürüyor. Hangi partiden olursanız olun bunu bir anlayın, bunu bir görün. Bu müzakere süreci, Abdullah Öcalan denilen hainin demokratik cumhuriyet projesinin aşamalarıdır. Demokratik özerklik federal yapı ve arkasından 4 parçalı konfederal yapı ve arkasından birleşik büyük Kürdistan hayali. Sayın Başbakan sen bu yolumu açmak istiyorsun. Müzakere dediğin çözüm dediğin, niye arkasını söylemeyip de analar ağlamasın diye milleti kandırıyorsun” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız