SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ama Bu Ülkede Bir Hükümet Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:16:29
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Hem kendi şahsım, bir bakan olarak hem de hükümetimizin Başbakanı Davutoğlu’nu yıpratacak, kamuoyunda yıpranmasına yol açabilecek her türlü tehlikeye karşı savunurum” dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Hacı Bayram Veli Konferans Salonu’nda Yeni Dünya Vakfı tarafından düzenlenen ‘İslam Dünyası Seminerleri’ne katıldı. Arınç, Konferans Salonu çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Arınç, hükümet ile cumhurbaşkanı arasında çözüm süreci konusunda ayrılık olduğu iddialarına karşılık, “Benim dünkü konuşmalarımın iyi niyetli, yapıcı olduğunu düşünüyorum. Bundan kimsenin memnuniyetsizlik duyması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Hükümet üyeleri ile temas edip etmediğinin sorulması üzerine ise Arınç, şöyle cevap verdi:

“Biz her zaman görüşüyoruz. Yani gazetelerimizin, basınımızın ‘bir ayrılık mı var, bir farklılık mı var’ sormasını garip karşılamam. Olup biteler her şey herkesin gözü önünde oluyor. Ben bir hükümet üyesiyim, benim bir Başbakanım var. Hükümet yedi aydan beri ülkeyi yönetiyor. İnşallah iki ay sonra seçimlere gideceğiz. 7 Haziran’dan sonra da Sayın Davutoğlu liderliğindeki hükümetimizi görevine devam edecek. Hem kendi şahsım, bir bakan olarak hem de hükümetimizin Başbakanı Davutoğlu’nu yıpratacak, kamuoyunda yıpranmasına yol açabilecek her türlü tehlikeye karşı savunurum.”

“CUMHURBAŞKANI’NA SAYGIMIZ DA, SEVGİMİZ DE HİÇBİR ZAMAN EKSİLMEDİ”

“Hükümetimiz, partimiz seçime giriyor. Seçime girerken güçlü bir görüntü, güçlü bir karar mekanizmasını halkımız arzu eder ve bilir. Esasen buna gölge düşürmeye kimsenin hakkı yoktur” diyen Arınç, şöyle devam etti:

“Muhalefetin ekmeğine yağ sürecek davranışta hiç birimizi bulunmamalıyız. Bizim Sayın Cumhurbaşkanı’na saygımız da, sevgimiz de hiçbir zaman eksilmedi. 12 yıl başbakanlığımızı yaptı. Çok başarılı bir seçimle de halkımızın seçtiği Cumhurbaşkanı oldu. Hükümetimizin sorumluluğu vardır. Hükümetimizin hem Meclis içindeki den9etime karşı hem de halkımıza karşı sorumluluğu vardır. Ülkeyi yöneten hükümetse, hükümetin alacağı kararlarda, yaptığı icraatlarda çok güçlü olması ve bu gücün millet tarafından bilinmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ikazlarına, irşatlarına, önerilerine, tekliflerine yeri geldiği zaman eleştirilerine ihtiyacımız var. Eleştiri mekanizmasının gazetecilere karşı, ekran önünde itham edercesine veya hükümeti güçsüz göstermek gibi şeklinde anlayabilecek de düşünüldüğünde bir kısım insanlar tarafından, yanlış anlaşılmalara yol açmaması lazım. Dünkü konuşmalarının iyi niyetli bir çaba olarak görülmesini istiyorum. Dün hükümetimizle Sayın Cumhurbaşkanı arasında iyi ilişkilerin en iyi düzeyde devam edeceği konusunda bir örnek oldu. Herkes çok mutlu olsun. Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, onun gücünü biliyoruz. Ama bu ülkede bir hükümet var. Bu hükümet seçime gidecek. İnşallah 7 Haziran’dan sonra daha güçlü şekilde yoluna devam edecek. Bu gücümüzün herkes tarafından bilinmesinde yarar var.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız