SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ama Burası Meclis!.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:44:23
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, H. Cemal Akın ve Ahmet Çakır’ın yanısıra her iki dönemde görev yapan 63 belediye meclisi üyesinin de yargılandığı ‘imar yolsuzluğu davası’nın en önemli unsurlarından biri olan ‘başka bir adada bulunan parselin bağışlanması karşılığında ek yoğunluk verilmesi’ yönünde yeni bir karar aldı.  

Belediye Meclisi, bir vatandaşın Bostanbaşı Mahallesi 309 ada 2 No’lu parselde bulunan ve okul alanında kalan hissesini belediyeye bağışlayarak buradan kazanılan yoğunluğun 300 ada 2 No’lu parselde kullanması talebini komisyonun görüşü doğrultusunda kabul etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında toplanarak Temmuz ayı çalışmalarını tamamladı. Meclisin gündemine, imar yolsuzluğunun önemli unsurlarından biri olan ek yoğunluk, enerji santrali talepleri, plansız alana ticari alan fonksiyonu verilmesi, kat artışı gibi konular damga vurdu.

Güneş enerjisi taleplerine erteleme

Akçadağ Mihmanlı Mahallesi ve Darende sınırlarında plansız alanda kalan bazı parsellerin, güneş enerjisi üretmek amacı ile enerji üretim tesisi alanı yapılması talepleri, komisyonun çalışmalarının devam ettiği gerekçesiyle ertelenirken, plansız alanda kalan Battalgazi ilçesi Eskimalatya apıönü mevkiinde bulunan 6346 No’lu parsele ticari alan fonksiyonu verilmesi talebi kabul edildi.

Battalgazi’de kat artışı tam gaz

Öte yandan Battalgazi Belediye Meclisi’nin mevcut imar planında blok nizam 5 kat konut alanında olan Çöşnük Mahallesi 4162 ada 7 No’lu parsele verdiği kat artışı Büyük Şehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Parselin emsal ve nizam değişmemek üzere 10 kata çıkarılması talebi onaylandı.

"Ama burası meclis.."

Toplantının ortalarına doğru bazı üyelerin kendi aralarında konuşmaları, bazılarının da uyuklamaları üzerine başkanvekili Göğüs; “Ben bir öğretmenim. Tahta sıralarda oturmanın nasıl bir duygu olduğunu bilirim. Ama burası meclis. Burada Malatya’yı temsil ediyorsunuz. İlçelerinizi temsil ediyorsunuz” sözleriyle üyeleri uyardı. 

Kaptaj sahası MASKİ’ye

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 11 parselin, Dünya Bankası ile yapılacak anlaşmalar için MASKİ’ye devredilmesine kabul edildi.

Hisseli taşınmazlar satışa çıkarılacak

Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi’nin hissedarı olduğu 15 adet taşınmazlardaki belediye hisselerinin satışı için Encümene yetki verilmesi talebi kabul edildi.

Ticari+konut alanından sağlık tesisi alanına

Mevcut planda ticaret+konut alanında olan Karakavak Mahallesi 5545 ada 3 No’lu parsele sağlık tesisi alanı fonksiyonu verilmesi talebi, Yeşilyurt İlçesine bağlı Seyituşağı, Gözene ve Atalar Mahallelerinin (Köyleri) yerleşik alan ve civarı ile ilgili sınır tespitlerinin yapılması talepleri de mecliste kabul edilen diğer gündem maddeleri arasında yer aldı.

Ek yoğunluk yeniden

Ahmet Çakır’ın Belediye başkanı seçilmesinden sonra, aynı adada kullanılması dışında kaldırılan ek yoğunluk uygulamasının iptali yönündeki karar, bu mecliste delindi. Malatya’da imar yolsuzluğunun önemli unsurlarından biri olan ve ‘Haksız kazanca yol açtığı gerekçesiyle’ Ahmet Çakır’ın Belediye Başkanı seçilmesiyle kaldırılan ek yoğunluğa yönelik bir karar alındı.

Bostanbaşı Mahallesi 309 ada 2 No’lu parselde bulunan ve okul alanında kalan hissenin  belediyeye bağışlanması karşılığında buradan kazanılan yoğunluğun 300 ada 2 No’lu parselde kullanması yönünde  meclise gelen bir talep, komisyonun görüşü doğrultusunda kabul edildi. Böylece, son yıllarda kaldırılan ek yoğunluk talebi meclisin gündemine yeniden girmiş oldu.

Gündemdeki maddelerden bazıları ertelenirken bazı maddeleri ilgili komisyonlara havale edilmesi ve Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nı 12 Ağustos Çarşamba günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclis çalışmaları sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız