SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Amaç Birlikte Hareket'

A- A+ PAYLAŞ

Ankara'daki Malatyalılar Derneği, Malatyalı öğrencilerle bir toplantı yaptı. Dernek başkanı Yakup Demir, toplantıda derneğin amacı, ilkeleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıyla ilgili olarak dernekten yayınlanan bülten şöyle:

"Ankara’da bulunan Malatyalılar Derneği, 14 Mart 2009 Cumartesi günü “Cemal Gürsel Caddesi No:39/1 Çankaya/Ankara” adresinde Ankara’daki Malatyalı öğrencileri buluşturdu. Toplantıya değişik üniversitelerden yaklaşık 50 öğrencinin yanı sıra dernek yönetim kurulundan 10 kişi de katıldı. Toplantıya katılan dernek yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra öğrenciler de konuşmalar yaptılar.

Toplantıdan önce görüştüğümüz Başkan Yakup Demir, “Öğrencilerin her gönden gelişmelerine katkı sunmayı temel amaç olarak görüyoruz” dedi. Toplantının ve yapacakları çalışmaların amaçlarını ise şöyle açıkladı:

* Ankara’da bulunan Malatyalı hemşerilerimiz öğrencilere velilik yapmak istiyoruz.

* Birbirlerini ve Malatyalıları tanımalarını-kaynaşmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.

* Öğrenci hemşerilerimizi dernek etkinliklerine katmayı; toplumsal, kültürel, ekonomik gelişmelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz.

* Malatyalı işadamlarımızın personel alımlarında Malatyalı hemşerilerimize öncelik tanımalarını sağlamayı amaçlıyoruz.

* Öğrencilerle ilgili projemizi gerçekleştirdiğimizde Ankara’daki üniversiteli öğrencilerimizin daha mutlu ve başarılı olacağına inanıyoruz.

Saat 13.00 da başlayan toplantıda Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Demir; derneğin amacı, ilkeleri, etkinlikleri hakkında bilgilendirici konuşmalar yaptı. Demir derneğin amacının ayrım yapılmaksızın Ankara’daki Malatyalıların kaynaşması ve birlikte hareket etmesi olduğunu söyledi.

Derneğin yönetim kurulu üyeleri Atilla Özdemir, Mehmet Ali Bal, İzzet Bulgurcu ve diğer konuklar kendi fikir ve görüşlerini bildirdiler. Bu konuda öğrencilerin de görüşlerine başvurdular. Burada sıcak bir sohbet ortamı yaratıldı. Öğrenciler böyle bir birliktelikten çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Öğrencilerin görüşleri ve istekleri alındı. Daha sonra öğrencilere tecrübeli hemşerilerimiz tecrübe ve tavsiyelerini anlattılar.

Ankara’da okuyan Malatyalı üniversite öğrencileri kendi fikir ve görüleri hakkında konuşmalar yaptılar. Bu konuşmalarda amaç yeni insanlar tanımak, Malatyalı öğrencilerimizin birlikte ne yapabileceği gibi görüşlerini ifade etmekti. Bu amaç doğrultusunda Ankara’daki çeşitli üniversitelerden temsilciler seçildi.

Üniversite temsilcileri aşağıdaki isimlerden oluştu:

ODTÜ: Gaffar Avşar
GAZİ ÜNİVERSİTESİ: Ünal Teroğlu-Aysun Yalçın
ANKARA ÜNİVERSİTESİ: Emine Tosun-Şener Yücel-Süleyman Kutlu-Oğuzhan Akgül
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ: Gülşen Çelebi-İskender Arda Nacar
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ: Gökçe Özdemir
BİLKENT ÜNİVERSİTESİ: Erman Alibeyoğlu

Daha sonra temsilci öğrenciler, belirlenen hedefler konusunda planlar yapmak amacıyla 22 Mart 2009 tarihinde bir araya gelme kararı aldılar."

HABER: Süleyman ÖZEROL
FOTOĞRAF: Kadir OKÇU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız