SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Amaç Ceza Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da internet kafe işletmecilerine yönelik seminer düzenlendi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, Valilik tarafından düzenlenen seminerde, Valilik İnternet Bürosu Sorumlusu Mehmet Emin Gezek ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli uzman Mehmet Şimşek, internet salonlarında internetlere giriş ve yasalar hakkında bilgi aktardılar.

Seminerin düzenlenmesi amacıyla ilgili bilgi veren Valilik Yazıişleri Müdürü Durmuş Doğan, "Ticari amaçlı interneti kullananlara, yani internet kafelere eğitim semineri düzenliyoruz. Yönetmelikte olan eğitim verilmesi uygulaması çerçevesinde, varsa sorunlarını tartışmak, kanunun ilgili maddelerini hatırlatmak amacıyla böyle bir seminer düzenlendi" ifadelerini kullandı.

İnternet kafelerin uyması gereken kurallar olduğunu hatırlatan Durmuş Doğan, "Bir denetim ekibimiz var. Valilik, belediye ve emniyetten oluşan ekip, internet kafeleri denetliyor. Yönetmelikte belirtilen kurallara uymayanlara idari para cezası kesiliyor. Cezalar da çok yüksek. Cezayla muhatap olmamaları için neleri yapmaları gerektiğini söylüyoruz. Amacımız, internetten insanların sağlıklı yararlanmalarını sağlamaktır. Bunu yaparken de toplumun sağlığını, gençlerin ahlakını korumaktır. Uygun olmayan oyunlardan uzak tutmaktır. Amacımız ceza değil, mevzuatta gereken hususların uygulanmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız