SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amaç Destek ve Yönlendirme"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:11:16
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen “Girişimcilik ve Kariyer Günleri” isimli seminerler dizisinin Malatya toplantısı başladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve Proje Grup’un teknik desteği ile İŞKUR tarafından yürütülen “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” kapsamında gerçekleştirilen toplantı Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda başladı. Toplantının açış konuşmasını İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” kapsamında pek çok çalışma planlandı. Bu çalışmalardan birini de, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Kayseri, Trabzon, Sivas, Kahramanmaraş, Samsun, Batman, Kars, Erzurum, Şanlıurfa, Kastamonu ve Van’da, olmak üzere toplam 15 ilde Nisan-Haziran ayları arasında gençlere yönelik olarak gerçekleştirilecek “Girişimcilik ve Kariyer Günleri” başlıklı etkinlik oluşturuyor" dedi.

Kariyer Günleri’nin temel amacının gençleri o bölgenin önde gelen sektör yetkileri ile bir araya getirerek, eğitimlerini tamamlayan gençleri, aldıkları teorik bilgileri iş hayatında nasıl pratiğe dönüştürebilecekleri, meslek ve firma tercihlerini nasıl yapabilecekleri ve ne gibi niteliklere sahip olmaları gerektiği konusunda motive ederek yönlendirmek olduğunu söyleyen Toman, "Girişimcilik Günleri’nin amacı ise kendi işini kurmak isteyen gençleri, girişimci nasıl olmalı ve işlerini kurarken ne gibi aşamalar kaydetmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmek, onları destekleyici bir şekilde yönlendirmektir” dedi.

Daha sonra İş ve Meslek Danışmanı Selva Bektaş tarafından katılımcılara özgeçmiş hazırlama ve iş hayatında pratik ipuçları hakkında sunum yapıldı.

İş adamı Muzaffer Erşan' da katılımcılara iş hayatındaki tecrübelerii anlattı. İkinci oturumda CMC’ den Şafak Demircioğlu çağrı merkezi şirketinin gelişimi ve kariyer fırsatları hakkında dinleyicilere bilgi verdi. GAP Tekstilden yönetici Selahaddin Sami Üzmez de tekstilin Malatya’ daki gelişimi konusunda dinleyicileri bilgilendirdi.

3 Nisan tarihinde ise Mimsan’ dan Ahmet İlhan KOSGEB Müdürü Murat Seki, Şitoğlu Gıda’ dan Mücahit Balin ile İŞKUR’ dan konuşmacılar girişimcilik hakkında katılımcılara bilgi verecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız