SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Amaç Dikkati Çekmek..''

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinde 17 Eylül'de başlayacak olan 3. Uluslar arası Kervansaray Buluşması'yla ilgili basın toplantısı düzenlenip, program hakkında bilgi verildi.

Konuyla ilgili Battalgazi ilçesindeki Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Battalgazi İlçesi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, yaptığı konuşmada, "Kervansaray'daki restorasyon işlemi henüz bitmiş değil ama etkinliğimizi gerçekleştirmede bir engel teşkil etmemektedir. Önümüzdeki süreçte Kervansaray'ında işlemi bittikten sonra ayrıca uygun görülüp, işlev verilmesiyle ayrıca bir açılış gerçekleştirilecektir. 45 üniversiteden çeşitli akademisyen ve serbest sanatçılar etkinliklerimize katılacak. 200 akademisyen ve sanatçı etkinlikte yer alacak. 35 üniversiteden 65 akademisyenin katılacağı çalıştay, panel ve sempozyumlar gerçekleştirilecek. 19 Eylül'de Milli Piyango çekilişi yapılacak. Bunun yanında sergilerimiz olacak. Bu sergi, panellerin ve sempozyumun restorasyonu tamamlanan tarihi " Silahtar Mustafa Paşa Kevransaray'ın da" yapılması ilimiz ve ilçemizin Ulusal Ve Uluslararası alanda tanıtımında büyük önem taşımaktadır. Türkiye'nin doğusunda Anadolu'da bu kadar geniş kapsamlı yoğun katılımlı bir organizasyonun 3.sünü gerçekleştirmemiz ilçemiz acısından önemli bir faaliyettir. Bu etkinlikteki en büyük amacımız dikkat çekmektir. Dikkati Malatya'ya çekmektir. Ancak bu şekilde çevreye ve tarihine duyarlı nesiller yetiştirebiliriz" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, 17 Eylül'ün Malatya ve Battalgazi'nin kurtuluş günü olması nedeniyle bu günü açılış günü olarak seçtiklerini kaydederek, "Battalgazi'nin bir daha düşman eline geçmemesi üzere Türk hakimiyetine geçme günü olan 17 Eylül'ü Kervansaray Buluşması olarak değerlendirdik. Kervansaray Bulaşması'nda üç temel amacımız var. Bu amaçlarımız; tarihi ve kültürel mirasın korunması noktasında vatandaşlarımızın bilgi sahibi olmaları, kamunun devlet görevlerinin ve ilgili kuruluşlarımızın tarihi eserlere sahip çıkmalarını sağlamak ve temel amacımız; Battalgazi birlik, beraberliğin, dirlik ve düzenin ve insanlar arasındaki kaynaşmayı sağlamaktır" diye konuştu.

Basın toplantına Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yanı sıra İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, ÇEKÜL Vakfı Malatya Temsilcisi Bekir Sözen ve Mimarlar Odası Başkanı Fevzi Çelebi de katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız