SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amaç Farkındalık Oluşturmak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:28:23
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu, Malatya’nın tarihi ve kültürel birikimi hakkında Malatyalıları bilinçlendirmek için “Malatya Bölgesi Arkeolojisi Ve Kültürel Mirasımız” konulu bir çalıştay düzenliyor.

Çalıştay hakkında konuşan tarih Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Tarihçi- Yazar Orhan Tuğrulca, “Bu çalıştayı yapmamızın amacı kültürel envanterimizin yok olmamasına çözüm bulmak için yerel ve ulusal otoriteler üzerinde bir farkındalık oluşturmaktır” dedi.

Tuğrulca:“Prehistorik dönemden başlamak üzere yakın zamana kadar varlığını sürdüren başta höyük, tümülüs, kale, han, hamam, cami ve kilise gibi tarihi ve kültürel değerlerimiz her geçen gün bir daha asla yerine gelmeyecek şekilde yok olmakla karşı karşıya kalmıştır” dedi.

Çalıştaya İnönü, Fırat  ve Adıyaman üniversitelerinden akademisyenlerin yanı sıra Malatya'dan da çok sayıda yazar ve araştırmacının katılacağını belirten Tuğrulca “ Malatya Bölgesi Arkeolojik Alanlar ve Geleceği, Kültürel Mirasımız ve Müzecilik, Gelecek Elli Yılda Şehirlerimiz ve Kültürel Mirasımız” alt başlıkların yer alacağı çalıştayın 9 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 9.30’da başlayacağını ve gün boyu süreceğini söyledi.

Tarihi ve kültürel mirasıın karşı karşıya kaldığı sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılacağı çalıştayın amacının yerel ve ulusal kurumları çözüme zorlamak olduğunu dile getirdi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız