SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Amaç Gelecek Nesile Aktarmak'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:32:52
'Amaç Gelecek Nesile Aktarmak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, ‘Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan ‘Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi’ açılış programına; Malatya Valisi Vasip Şahin, Arguvan Kaymakamı ve Arapgir kaymakam vekili Zafer Oktay, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, Yazar Sadık Yalsızuçanlar, Şair ve Yazar Hilmi Yavuz ve Ressam Dağıstan Çetinkaya, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Vali Vasip Şahin, proje hakkında bilgi vererek, “Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilmekte olan ‘Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi’ adlı SODES projesi İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. Proje kapsamında ilimiz genelinde yetenekli olan öğrencilerimize alanında öncü yazar ve çizerlerimiz tarafından eğitim verilecektir. Proje ile gelecekte fikir ve edebiyat dünyamızda etkin olarak yer alacak yazar ve çizerler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Malatyalı gönül insanı merhum İrfan Fethi Gemuhluoğlu anısına düzenlenen ‘Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi’ adlı projeye Malatya’mızda lise düzeyinde eğitim gören ve şiir, deneme, öykü, çizgi alanlarında yetenekli öğrencilere yöneliktir. Proje 20 Haziran 2014’e kadar devam edecektir. Projemizin 3-6 Şubat tarihleri arasındaki ilk bölümünde Türkiye’nin fikir ve gönül dünyasında önemli yeri olan yazar ve çizerlerimiz, öğrencilerimizle buluşacaklardır. Projemizin ilk bölümünde yer alacak yazar ve çizerlerimiz Şair ve Yazar Hilmi Yavuz, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrfan Çiftçi, Öykü Yazarı Dr. Fatma Barbarasoğlu, Yazar Sadık Yalsızuçanlar, Yazar Ali Çolak ve Ressam Dağıstan Çetinkaya, ilgili tarihler arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi’nde yetenekli öğrencilerimizle birlikte olacaklardır” ifadelerini kullandı.

“Görevimiz mirası yemek değil, mirası daha zenginleştirip gelecek nesillere aktarmaktır” diyen Vali Şahin, değerleri yeni ve gelecek nesillere iyi anlatmak gerektiğini vurguladı.

Ressam Dağıstan Çetinkaya kısa konuşma yapıp, proje çerçevesinde tecrübeleri paylaşacaklarını ifade ederken, Yazar Sadık Yalsızuçanlar da, “Fethi Gemuhluoğlu gibi büyüklerimizin ektiği topumlar zamanla daha da yeşerecektir. Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi programı da büyük insan Fethi Gemuhluoğlu’nu daha iyi tanıma ve tanıtma açısından kışkırtıcı bir işlev görür” dedi.

Şair ve Yazar Hilmi Yavuz ise Fethi Gemuhluoğlu’nun akil adamlar gibi topluma örnek olacak bir şahsiyet olduğunu vurguladı.

Daha sona sine vizyon eşleğinde Fethi Gemuhluoğlu hakkında bilgi aktarıldı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilmekte olan ‘Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi’ adlı SODES projesi kapsamında 60 lise öğrencisinin 20 Haziran 2014’e kadar eğitileceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız