SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Amaç Gelişmiş Birey Yetiştirme'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:18:44
'Amaç Gelişmiş Birey Yetiştirme'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından yürütülmekte olan Aile Öğretmenliği Projesi kapsamında okul idarecisi ve öğretmenlere başarı belgesi verildi.

Aile Öğretmenliği Projesi belge töreni Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene; Vali Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran, Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, Sağlık İl Müdürü Nail Umay, Battalgazi İlçe Kaymakamı Asalet Karabulut, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Kurum ve Kuruluş Müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, törenin açılışında yaptığı konuşmada, “Eğitim öğrenciyi tanımakla başlar. Öğrencisini tanımayan bir öğretmenin öğrencisinin hakkında bilimsel manada bir değerlendirme yapması çok zor. Proje ile şunu öğretmenlerimizden bekledik; her öğretmenimiz birinci ve ikinci dönem en az bir defa olmak üzere çocukları ev ortamında velilerini ziyaret ederek, imkanları değerlendirerek öğrencisinin de ailesiyle, annesiyle babasıyla kısa bir değerlendirme yaparak bir gözlemde bulunulması istenmişti. Aile Öğretmenliği Projesi Malatya Valiliği tarafından başlatılmış olup, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm ilkokul ve ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında yürütülmektedir. Temel amacımız ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin aileleri ile işbirliğini güçlendirmek, okul-aile arasında eğitsel birlikteliği sağlamak, öğrencilerin akademik başarılarını arttırmanın yanı sıra onları toplum değerlerine saygılı, ahlaklı ve saygılı sorumluluk duygusu gelişmiş bireyler olarak yetiştirmektir” dedi.

Bulut, geçtiğimiz eğitim yılında il merkezinde toplam 109 bin 396 öğrencinin birinci döneminde 48 bin 286 velisinin, ikinci döneminde 64 bin 904 velisinin ziyaret edildiğini kaydetti. Bulut il genelinde ise geçtiğimiz yıl 159 bin 634 öğrencinin birinci dönemde 70 bin 45 velisinin, ikinci dönemde ise 92 bin 122 velinin ziyaret edildiğini kaydetti. Bulut ziyaretlerde velilere verilen eğitim konu başlıklarını ise şu şekilde sıraladı:

“İletişim becerileri, davranış becerileri, ergenlik dönemi özellikleri, anne-baba tutumları, verimli ders çalışma yöntemleri, sınav sürecinde ebeveyn olmak, geleceği planlamak, mesleki bilgilendirme sistemi.”

Vali Vasip Şahin ise şunları söyledi:

“Biz çocuğumuzu sadece sınıfta değil, onu aile ortamında da tanıyarak, onun içinde bulunduğu şartları orada analiz ederek, ondan sonra eğitimle ilgili alt yapısını, ihtiyaçlarını karşılayarak onu geleceği hazırlamak istiyoruz. Projedeki hedeflerimizden birisi buydu. Ulaşmadığımız öğrencinin velisi ve ulaşmadığımız öğrencinin yaşadığı ortam kalmasın. Biz bir şey yapmaya çalışıyoruz; biz öncelikle öğretmenimiz ile velinin arasındaki bağı güçlendirmeye çalışıyoruz. Bir birlerine dost olsunlar istiyoruz. Bir birlerine arkadaş olsunlar istiyoruz. Öğrencinin geleceğini, öğrencini istikbalinin şekillenmesi noktasında hem ailenin, hem okulun üzerine düşeni tam manasıyla yapabilme ve o çocuğumuzu geleceğe en iyi şekilde hazırlama görevini yapabilme noktasında bu koordinasyona, bu işbirliğine şiddetle ihtiyacımız var.”

Törende bazı öğretmenler, proje ile ilgili olarak düşüncelerini açıkladı.

Törende Vali Şahin ve protokol üyeleri; okul idarecilerine ve öğretmenlere belgelerini verdi. Toplam 237 okul yöneticisi ve öğretmene başarı belgesi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız