SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amaç Güvenli Ürün"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:12:12
A- A+ PAYLAŞ

‘Kiraz Entegre Mücadele Projesi Yönetimi’ kapsamında kiraz entegre mücadele çalışmasına dahil edilen kiraz üreticilerine sertifika verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sofraya güvenli ürün sağlamak için başlatılan, ‘Kiraz Entegre Mücadele Projesi Yönetimi’ kapsamında, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi ve Gündüzbey kasabasında 2013 yılı kiraz entegre mücadele çalışmasına dahil edilen kiraz üreticileri için sertifika dağıtım toplantısı yapıldı.

Programa; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, Yeşilyurt Tarım İlçe Müdürü Ramazan Özerdem, proje görevlileri ile teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Yürütülen proje hakkında bilgi veren Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, “Ülkemizde üretim alanlarından sofraya güvenilir gıda arzının sağlanması, taze sebze ve meyvede ihracat ve iç tüketimde kalıntı sorununun yaşanmaması, çevre ve insan sağlığı ile fauna ve floranın korunması açısından bitki, insan ve çevre sağlığı hedefi doğrultusunda yapılan yasal düzenlemelerin sistemli bir şekilde ve paket program halinde uygulamaya aktarılması açısından Bakanlığımız, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce bu çalışmalar devam etmektedir. Entegre Mücadele Çalışmaları sayesinde görevli teknik elamanlar ve proje dahilindeki üreticiler koordineli bir çalışma yürütmüşlerdir. Bu çalışma ile en az girdi ile yüksek verimli, kaliteli ve kalıntısız ürün üretilmesi, ayrıca üreticilerin tarımsal faaliyette bulunurken yeni teknikleri kullanmaları hastalık, zararlı ve yabancı otları tanımaları bunlara karşı uygun mücadele zamanını ve yöntemlerini öğrenmeleri sağlanmıştır” dedi.

Günci, “Bu yıl Yeşilyurt İlçesi ve Gündüzbey Kasabasında 10 kiraz üreticisi ile 130 dekar alanda Entegre Mücadele çalışmaları yürütüldü” ifadelerini kullandı.

Kaliteli ve pestisit kalıntısı bulunmayan güvenilir ürün elde edilmesi, faydalı organizmaların korunması ve desteklenmesi, çiftçilerin kendi tarlasını düzenli aralıklarla kontrol edebilme ve uygun mücadele yöntemlerinin belirlenmesine karar verebilme düzeyine getirilmesi, bitkisel üretimin ve mücadele yöntemlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve çiftçinin kendi tarlasının ve bahçesinin uzmanı haline getirilmesi amacıyla yapılan mücadele çalışmaları sonunda kiraz üreticilerine, Entegre Mücadele Üretici Sertifikaları, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, İlçe Tarım Müdürü Ramazan Özerdem ve proje görevlileri tarafından verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız