SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amaç Halkı Sindirmek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:47:31
A- A+ PAYLAŞ

 Mecliste görüşülen İç Güvenlik Yasası ile ilgili eylem yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi üyeleri, yasaya tepki gösterdiler.

Malatya Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında Şube Başkanı Yunus Millioğulları, iç güvenlik paketinin aldatmaca olduğunu savunarak “Amacı terörle mücadele değil, cumhuriyet yıkıcılarına karşı direnen halkı sindirmektir” dedi.

Yasasın meclisten geçmesi durumunda vali, emniyet müdürü ve kolluk amirlerine savcı ve hakim kararı olmadan gözaltı kararının verileceğini belirten Millioğlulları, "Bu torba yasa tasarısı Meclisten geçerse:

Demokrat Parti döneminde Mecliste kurulan ve yargı yetkisini gasbeden Tahkikat Komisyonu’na verilen yetkilerin benzerleri bu yasa ile Yürütmeye (valiye,  emniyet müdürlerine ve kolluk amirlerine) verildiğinden herhangi bir hakim ve savcı kararı olmadan gözaltına alınabileceksin, avukat dahi çağıramayacaksın,

Yine hakim ve savcı kararı olmadan, sadece polisin seni “makul şüpheli” bulması ile üstün, eşyan, aracın aranabilecek, fişlenebilecek, bir Bakanın isteğiyle dinlenebileceksin.

Hatta, Anayasal bir hak olan ve şiddet içermeyen toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılman halinde dahi polis, “durumu değerlendirerek” doğrudan seni yakalayabilir, yürüyüşünü engelleyebilir ve oradan uzaklaştırabilir.

Kısacası can ve mal güvenliğin “birilerinin” insafına kalmış olacak.

Sonuç olarak; bu yasa ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sına ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olarak,  her türlü kişi hak ve özgürlükleri kısıtlanmakta,  yeni suç ve cezalar oluşturulmakta, yargı yetkisi yok sayılmakta, güvenlik güçlerine orantısız ve yargı denetiminden uzak yetkiler, hatta adam öldürme yetkisi dahi verilmekte, Anayasal ilkeler ortadan kaldırılmaktadır. Amaç, iktidarın 2023 yılı hedefi önündeki engelleri kaldırmaktır."dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup adliye önünden dağıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız