SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amaç Hesaplaşma Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:20:39
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP  Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Amacımız kimseyle hesaplaşma değil. Bugüne kadar halkımızın gasp edilmiş haklarını, kırılan onurlarını yüce yargının yapmış olduğu çalışmalara bizde yol açmak zorundayız" dedi.
 
28 Şubat soruşturması hakkında değerlendirmede bulunan Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Muhalefetin 28 Şubatla alakalı niye adım atmıyorsunuz gibi bir söylemleri vardı. Ama her şeyin vakti ve sırası geldiği süre içerisinde bağımsız yargı her zaman olduğu gibi bu konuda da üzerine düşeni mutlaka yapmaya devam edecektir. 28 Şubat 1997 bugüne kadar 15 yıl geçti. Geçen hafta içerisinde TBMM'de bugüne kadar yapılan darbelerin araştırılması konusunda araştırma komisyonunun kurulması kararı alındı. 19 Nisan'a kadar o komisyonda görev almak isteyen arkadaşlarımız komisyon başkanlığına başvurarak komisyonda görev alacaklar. Buradaki amacımız kimseyle hesaplaşma değil. Bugüne kadar halkımızın gasp edilmiş haklarını, kırılan onurlarını yüce yargının yapmış olduğu çalışmalara bizde yol açmak zorundayız" dedi.
 
"12 Eylül 2010 tarihinde yapılan bir referandum vardı. Referandumdaki amacımız darbelere yol açan bütün sebepleri ortadan kaldırmak ve darbecilerin yargılanmasına imkan hazırlamaktı" diyen Şahin, "Bilindiği gibi geçici 15. maddeye sığınan 1980 yılındaki ve 12 Eylül darbecilerinin bir dayanakları vardı, onu ortadan kaldırdık. Bu konuda 90 yaşlarında olan hayatta kalan iki zatın yargılanmasından ziyade mutlaka bundan sonraki süreç içerisinde halkımızın önüne bu gibi engellerin oluşmasına vesile olacak. Yasadan kendilerine bu yetkiyi biçen ve bu durumdan vazife çıkaran anlayışın tarihe karışmasına vesile olmaktı. Bizim amacımız hangi bürokrasinin hangi kanadında yer alırsa alsın, isterse askeri bürokrasi olsun, isterse sivil bürokrasi olsun veya basın mensuplarımız bunların bütün amaçlarının insanlara hizmet etmek olduğunu biliyoruz" diye konuştu.
 
Malatya merkez Emeksiz Caddesi üzerinde faaliyet gösteren esnafları da ziyaret eden Milletvekili Mustafa Şahin, “Esnaf ziyaretlerindeki amacımız hem esnaf kardeşlerimizin nabzını tutmak hem de yerel gelişmeler hakkında esnafımıza bilgiler vermek. Esnafımızın varsa bir takım istekleri talepleri birebir biz kendilerine giderek arkadaşlarımızın istek ve temennilerini incelemek ve onları imkanlar ölçüsünde yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Amacımız bu. Tabii bir milletvekili olarak Malatya’mıza yapılan çalışmaları özellikle, hem il bazında hem de Türkiye genelinde meclis çatısı altında elimizden geldiğince gayretler göstermeye çalışıyoruz” dedi.
İşyerlerini tek tek ziyaret eden Şahin, “Milletvekili sıfatını taşıdığımız günden itibaren vatandaşlarımızla iç içe olmanın gayreti içerisinde olduk” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız