SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amaç İdeal Modele Ulaşmak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:58:34
A- A+ PAYLAŞ
 
Türk Farmasötik ve Medisinal Kimya Derneği’nin katkısıyla İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Anabilim Dalı tarafından  III. Ulusal Farmasötik Kimya Kongresi yapılıyor.
 
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan kongreye rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Yusuf Türköz, Türk Farmasötik ve Medisinal Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Fethi Şahin ve akademisyenler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik  Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Arzu Karakurt, İnönü Üniversitesi ve Eczacılık Fakültesi’nin tarihçesi ve Farmasötik Anabilim Dalı’nın çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Karakurt, "Fakültemizde 12 öğretim üyemiz, 9 asistanımız ve 300 civarında öğrencimiz ile sahip olduğumuz donanımlı araştırma laboratuarlarımızda yaptığımız önemli çalışmalarla bilim dünyasına katkı sunmaya gayret etmekteyiz" dedi.
 
İlki 2006 yılında İstanbul’da yapılan Ulusal Farmasötik Kimya Kongresi’nin üçüncüsünün İnönü Üniversitesi’nde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı ve Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, “Yeryüzünün en eski mesleklerinden biri olan eczacılık sağlık sistemi içerisinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Eczacılar ilaçların araştırılması, bulunması, formüle edilmesi, üretilmesi, temin edilmesi ve hastalarda kullanılmasına kadar birçok alanda rol oynamaktadırlar.  Farmasötik Kimya ise kimyacılarla eczacıların buluştuğu temel bir noktadır. Farmasötik Kimyanın amacı, ideal ilaç molekülüne ulaşmaktır. Bu amaca uygun olarak lisans eğitimindeki öğrencilere, sentetik ve yarı sentetik ilaçların tüm yönlerinin tanımlanması için gerekli olan teorik ve pratik bilgiler verilmektedir. Lisanslı düzeyde mevcut bilgilere daha yenileri eklenerek hem akademik camiaya hem de araştırıcıya önemli katkılar sağlanmaktadır” diye konuştu.
 
Türk Farmasötik ve Medisinal Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Fethi Şahin ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
“Üçüncüsünü yapmakta olduğumuz kongrenin temel amacı kuşaklararası iletişimin sağlanmasıdır. Üniversiteler içerisinde Eczacılık Fakültesi sayısı gittikçe artmaktadır. Dolayısıyla hem mensuplarımızın birbirlerini tanıması hem de bu alandaki tecrübeli hocalarımızın yeni bilim adamı adaylarını yakından tanımaları, onlarla bilgi paylaşımında bulunmaları bu toplantının en önemli tarafıdır. Genç bir dernek olmamıza rağmen bu tür bilimsel aktiviteleri hem ulusal hem de uluslararası boyutta yapmaktayız. Kongremizin yapılmasında katkılarını esirgemeyen İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne ve derneğimizin saygın üyelerin teşekkür ediyorum.”   
 
Kongrenin açılış programından sonra 2009 - 2011 tarihleri arasında tamamlanmış doktora sözlü sunumları ile yüksek lisans tez poster sunumları yapıldı. Kongre 15 Eylül 2012 Cumartesi günü Prof. Dr. M. Fethi Şahin, Prof. Dr. Dilek Demir Erol, Prof. Dr. S. Tuncel Özden ve Ecz. Kadriye Özçelik’in konuşmacı olduğu “İlaç Sanayinde Farmasötik Kimyacı' nın Yeri” konulu panelle sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız