SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Amaç İyi Vatandaş Yetiştirmek'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:57:47
'Amaç İyi Vatandaş Yetiştirmek'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin’in başlattığı ve il genelinde anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal değerler konusunda kazanımlarını ve farkındalık düzeylerini artırmayı amaçlayan Malatya Değerler Eğitimi Projesi (MADEP) faaliyete geçirildi.

Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk eğitimi Merkezi’nin ortaklaşa yürüteceği Malatya Değerler Eğitimi Projesi (MADEP) için belediye konferans salonunda tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Vasip Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, ilçe kaymakamları, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile okul idarecisi ve yöneticileri katıldılar.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, “Modern çağdaş bilimlerin fen alanındaki bilgilerle donatılması beklenirken, eğitim camiasının en büyük sorumluluğu burada başlıyor. Bu sürecin milli ve manevi değerlerimizle de taçlandırılması zorunluluğu hepimizin üzerinde bir yük diye düşünüyorum” dedi.

Vali Vasip Şahin ise, “Asıl amacımız iyi insan, iyi vatandaş yetiştirmek. Kendine, ailesine, memleketine, milletine hayırlı insanlar yetiştirmek. Tarihine saygılı, istikbaline karşı kendisini sorumlu hissedebilen insanlar yetiştirmek. Eğitimi birinci gündemimize alıyoruz derken asıl amacımız bu. Yoksa, çok iyi test çözen, iyi puan alan; ama mesuliyet almayan, özgüvensiz, ailesine menfaati ve saygısı olmayan, akrabalarına karşı da saygısız ve onlarla ilişkilerini koparmış, toplumla ilgili her hangi bir konuda sıkıntı, sancı yada birtakım kaygı duymayan insan tipi hedeflediğimiz insan tipi olamaz. Tam da işte bu noktada Değerler Eğitimi Projesi’nin özü ortaya çıkıyor. Yetiştirdiğimiz gence başarının sadece puanla, ölçülebilir sonuçlarla değil, aynı zaman da etrafına olan faydası ile olabilecektir başarı. Etrafındaki insanları,eşyayı ve hayvanı bile sevmeyen, bir başkasını yerine kendisini koyup onun için kaygı duymayan, onun haklarına da riayet edebilecek, yani empati kurabilen, sorumluluk alabilen, saygı duyabilen, insanlara en azında selam verebilen, komşusunun hakkını, hukukunu bilen ve gözetebilen, komşusunu arayıp, soran, hakkını üstün tutan insan tipi yetiştirmek. Çünkü toplum hayıtında sadece bilgi yetmiyor. Aynı zamanda etik ve hayati değerler, nereden kaynaklanırsa kaynaklansın, mutlaka otokontrolü sağlayan değerler ile toplumda huzuru sağlarsınız. Toplumu barışık toplum haline getirebilirsiniz” dedi.

Vali Şahin, okul sıralarında oturan öğrencilere şimdi toplamsal değerlerin verilmediği takdirde ne zaman verileceğini sordu.

Değerler Eğitimi Projesi hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, “Gerçekten öteden beri sızlandığımız, ‘Bu çocuklar nereye gidiyor, niye yanlış şeyler yapıyorlar, niye yanlış davranışlarda bulunuyorlar” dediğimiz bir çok derse rağmen sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Bu proje ile İnşallah, çok önemli bilim çalışmalarını teknik bir ekip ile hayata geçirmiş bulunuyoruz” dedi.

Bulut, proje sürecinde işlenecek konuların empati, saygı-özsaygı, sorumluluk, yardımlaşma, sevgi, doğruluk-dürüstlük, farkındalıkları kabullenme-hoş görü ve güven-özgüven olduğunu belirtti.

İnönü Üniversitesi’nden çok ciddi bilimsel destek aldıklarını ifade eden Bulut, projenin okullarda oluşturulacak ekipler tarafından yürütüleceğini kaydetti.

Bulut, projenin amacını ve hedeflerini şu şekilde aktardı:

“Gerçek hayatta rehberlik edecek ahlaki değerlerle donatılmış öğrencileri yetiştirmek. Öğrencilerin iç motivasyonlarını geliştirmek. İletişim becerileri yüksek bireyleri yetiştirmek. Öğrencilerin kendini tanımasını, yeteneklerini keşfetmesini, bu yeteneklerini hayatında doğru ve faydalı bir şekilde kullanmasını sağlamak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız