SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amaç Mahallelerdeki Yaşam Düzeyini Artırmak"

0
Güncellendi - 2016-06-30 00:14:39
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, çağdaş, modern ve yaşanabilir bir Yeşilyurt İlçesini gelecek kuşaklara armağan etmek adına sürdürdükleri yoğun çalışmalar kapsamında özellikle mahallelerin yaşam düzeyini artırmaya yönelik hizmetlere öncelik tanıdıklarını ifade etti. İki yıl boyunca 264 bin 886 metrekare kilit taşı döşemesi yapıldığını ifade eden Polat, 2016 yılında toplam 140 bin metrekarelik alanı kilit taşı uygulamasıyla modern bir görüntüye ulaştıracaklarını söyledi.

Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar ve Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte Koyunoğlu Mahallesi Halife Sokak’ta devam eden kilit taşı döşeme çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Polat, ilçenin çehresini değiştirecek hizmetlere öncelik verdiklerini ifade etti.

BAŞKAN POLAT, “MAHALLELERİMİZİN FİZİKİ ŞARTLARINI DÜZELTİYORUZ”

Tüm hizmetlerinde çözüm odaklı hizmet anlayışını prensip edindikleri ve ilçenin her bölgesindeki eksikleri kalıcı çözümlerle gidermeye önem verdiklerini ifade eden Başkan Polat, “Bizim önceliğimiz vatandaşlarımızın yaşadıkları mahalle, cadde ve sokaklarda mutlu ve huzurlu olmasıdır. Toplum yapımızda mahalle kültürünün önemi büyüktür. Hepimiz mahallelerde büyüdük ve o havayı teneffüs ettik. Dostlukların, sohbetin ve arkadaşlıkların en güzel yaşandığı yerler mahallelerdir. Yeşilyurt Belediyesi olarak tüm mahallelerimizdeki fiziki şartları düzeltip, yaşam düzeyini yükseltmek adına çaba sarf ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüzün çatısı altında devam eden hizmetler kapsamında cadde ve sokakların yollarını iyileştirme, bakım ve onarımları başta olmak üzere kaldırım yenileme, parke ve kilit taşı döşeme uygulamaları tüm hızıyla sürmektedir. İlçemizin çehresi bu çalışmaların ardından daha modern bir görüntüye ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

BAŞKAN POLAT, “YILSONUNA KADAR 140 BİN METREKARE KİLİT TAŞI DÖŞENECEK”

2016 yılı içerisinde belirlenen mahallelere 140 bin m² parke kilit taşı döşemesi yapacaklarını ifade eden Başkan Polat, “ 2014 ve 2015 ile 2016 yılının ilk altı ayı içerisinde hizmet takviminde yer alan birçok kırsal mahallemizin meydanlarını kilit taşı döşeme ile güzel bir görüntüye ulaştırdık. İki yıllık hizmet dönemimizde toplam 264 bin 886 metrekare kilit taşı, 36 bin 127 metrekare doğal taş döşemesi yaptık.  2016 yılının ilk altı ayı itibariyle muhtelif mahalle, cadde ve sokaklara 61 bin 547 metrekare kilit taşı döşemesi yapan ekiplerimiz, ekim veya kasım ayına kadar sürecek çalışmalar kapsamında bu yılki toplam 140 bin metrekare kilit taşı döşeme işlemini tamamlayacaklar. Ekiplerimiz kırsal mahallelerimiz başta olmak üzere çevre yolunun alt ve üst kısmındaki bölgelerde çalışmalarını yoğun bir mesai ile sürdürmektedir. Mahallelerimizde kış aylarındaki kötü hava koşullarından dolayı bozulan, ciddi rahatsızlık yaratan kaldırımları ve yollarımızı kalıcı önlemler alarak kaliteli bir seviyeye ulaştıracağız. Mahalle sakinleri her mevsim gönül rahatlığıyla sokaklarda huzurlu ve mutlu yaşayabilecek. Koyunoğlu Mahallesi Halife Sokak’ta devam eden kilit taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceledik. Buradaki çalışmaları Ramazan Bayramı öncesinde tamamlayarak halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz” dedi.

Çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Polat ve ekibine teşekkürlerini sundular. Yıllar önce yapılan kaldırım taşlarının yerinden çıktığını, kaldırımların kullanılamaz hale geldiğini ve yolların çok bozuk olduğunu ifade eden vatandaşlar, sıkıntıları ilettikleri Yeşilyurt Belediyesinin hemen harekete geçerek mahallelerindeki sorunları çözüme kavuşturmak adına çalışmalar sürdürdüğünü ifade etti.

Bülten

kilittaş1

kilityeşilyurt

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız