SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amaç Malatya'nın Tanıtımı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:05:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı 11-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. 

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından Öğretmenevi’nde düzenlenen istişare toplantısında konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Fuarlar şehirler için çok ama çok önemli. Malatya bu anlamda her geçen yıl çok daha başarılı fuarlara, organizasyonlara imza atıyor. 11-14 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Tarım Fuarımız var. Fuarımızdaki temel amacımız Malatya’nın tanıtılması, Malatya’da sektörel anlamda canlılığın meydana getirilmesi, dolayısıyla bir ekonomik hareketliliğin sağlanmasıdır" dedi.

Malatya’nın tanınırlılığı ve bilinirliği için sadece fuarlarla yetinmediklerinmi ifade edenÇakır, tanıtım günleri başta olmak üzere birçok organizasyonlara, il dışı fuarlara da katılım sağladıklarını söyledi.

Çakır şöyle devam etti:

"Önümüzdeki tarım fuarına geçtiğimiz yıldan daha fazla katılımcının olmasını bekliyoruz. Çevre illerden çok sayıda ziyaretçinin fuarımıza katıldığını görüyoruz. Bu bizim için önemli. Sadece Malatya’dan katılım değil, il dışından gelen katılımcı sayısının çok olması bizim için çok çok önemli. Geçen yıl buna şahit olduk. Bu hedefimize ulaştığımızı gösteriyor. Çünkü Malatya aynı zamanda “Büyükşehir” statüsüyle birlikte bölgede önemli bir konuma gelecek. Önemli bir cazibe merkezi, çekim merkezi haline dönüşecek. Bundan sonraki fuarları çok daha kapsamlı, ulusal ve uluslararası düzeye ulaştırmayı planlıyoruz. Tarım Fuarı’nın içerisinde tabiki birçok etkinliklerimiz de olacak. Teknolojiyi tarımla buluşturmak başta hedefimiz olmak üzere, arkadaşlarımızın koymuş oldukları sempozyumlar, paneller var. Yine bazı yarışmalar düzenlenecek. Bu da fuarımıza ayrı bir güzellik katacak” dedi.

MALATYA FUARI VE KAYISI FESTİVALİ 3 TEMMUZ’DA

Çakır, “11-14 Nisan Tarım Fuar’ımızın hemen akabinde 30 Nisan ile 5 Mayıs tarihlerinde de Malatya Anadolu Kitap Fuarımız var. Yine Yapı Dekorasyon Fuar’ımızı 16-19 Mayıs tarihleri arasında yapacağız. 24 - 26 Mayıs tarihleri arasında İstihdam Fuarı’nı yapacağız. Gerçekten beklenin üzerinde bir katılım oluyor. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kayısı Festivalimizi de 3-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceğiz” dedi.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı da fuar koordinatörlerinin geçen yıl 6. Tarım Fuarı öncesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 27 ili ziyaret ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu yıl bu sayıyı artırdık. Bölgede 3 ili daha ilave ettik. Bölgede 30 ilin tamamı ziyaret edilerek tarım il müdürlükleri, ziraat oda başkanlıkları ve özellikle illerde bulunan büyük firmalar fuara davet edildi. Şu an itibariyle stant satışlarımızın yüzde 90’ı tamamlanmış durumda. İl içinde 60, il dışında 22 firma olmak üzere toplamda 82 katılımcı firma fuarımızda yer alacaklar. Bu arada yine ilçelerde yapmış olduğumuz çalışmalar var. Bütün ilçelerde kaymakamlıklar, belediye başkanlıkları, tarım ilçe müdürlükleri, ziraat oda başkanlıkları düzeyinde vatandaşlarımızın fuar alanına getirilmesi, nakledilmesi ve gezilmesi noktasında arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız