SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Amaç Malatya'nın Tanıtımı'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da Malatya Günleri programının yarın başlayacağı bildirildi. 
Vali Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Valilik'de Malatya Günleri programının yarın başlayıp 29 Mayıs akşamı sona erecek olması nedeniyle basın toplantısı düzenlediler. 
Vali Ulvi Saran, ilkini geçen yıl Ankara'da düzenledikleri Malatya Günleri programına 400 bin kişinin katıldığını belirterek, İstanbul'da düzenlenecek Malatya Günleri programına daha fazla katılım beklediklerini söyledi. 
Ankara'da 5 bin metrekare alanda Malatya Günleri programının düzenlendiğini, İstanbul Yeşilköy CNR fuar alanında ise Ankara'dakinin iki katı kadar alanda 100'e yakın kuruluşun katıldığını ifade eden Vali Saran, "Bu tür programlar düzenlemekdeki amacımız, ilin tanıtımını sağlamaktır. Ne kadar çok katılım olursa, o kadar daha fazla amacımıza ulaşmış olacağız. İstanbul'daki Malatyalılar ne kadar fazla ilgi gösterirse, o kadar sosyal bağlar pekiştirilmiş olacaktır" ifadelerini kullandı. 
Bu tür çalışmaların Malatya'yı marka şehir yapma bakımından önemli olduğuna parmak basan Vali Saran, Malatya Günleri programında Malatya'nın tüm değerlerinin tanıtılacağını kaydetti. 
Belediye Başkanı Ahmket Çakır ise amaçlarının Malatya'yı tüm Türkiye'ye tanıtmak olduğunu ifade edip, "Malatya Günleri programında, ilimizin kültürel, sanayi ve tarihi her yönüyle tanıtılacak. Resmi ve özel sektör eşbirliği ile Malatya tanıtılmış olacaktır" diyerek İstanbul'daki Malatyalıları Malatya Günleri programına davet etti. 
Malatya Günleri'nde 4 gün boyunca akyamları da konser düzenleneceği ifade edilip, yapılacak etkinlikler özetle şöyle belirtildi: "Malatya Valiliği kültür ve sanat etkinlikleri, Malatya Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri, İnönü Üniversitesi kültür ve sanat etkinlikleri, Tohma Kanyonu Rafting Standı, Hulusi Efendi Vakfı etkinlikleri, Motif halk oyunları, Malatya mutfağı, yöresel ürünler ve kayısı pazarı, Malatya halk oyunları, Malatya Musiki Cemiyeti konserleri, Malatya resimleri ve fotoğraf sergisi, ebru sanatı sergileri, Boray Yenipazar resim sergisi, el sanatları sergileri, yöresel ticari ürünlerin sergilenmesi ve satışı, kamu kurum ve kuruluşların proje tanıtımları."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız