SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Amaç Malatya'yı Tanıtmak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından, "Kendini Bil, Kentini Keşfet" adı ile "Malatya" konulu bilgi yarışmasının 3. haftası gerçekleştirildi.

Yerel Gündem 21 Toplantı Salonu'nda düzenlenen bilgi yarışmasında, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Kazancı, İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden Yahya Başkan, Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Cengiz yarışmanın jüri üyeliğini yaptılar.

"Kendini Bil, Kentini Keşfet" konulu bilgi yarışması hakkında bilgi veren Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Oğuzhan Göktolga, Malatya'da öğrenim gören lise öğrencilerini Malatya ve tarihi ile ilgili araştırma yapmalarına teşvik etmek, Malatya'yı yakından tanımak ve tanıtmalarına katkıda bulunmak amacıyla düzenledikleri yarışmada, ilin tarihsel değerlerini ortaya çıkararak hem gençlerin tarihini öğrenme hem de bu vesile ile kurumlar arası diyalog ve paylaşımı ön plana çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.

Yarışmanın çeyrek final, yarı final ve final ile toplam 10 hafta süreceğini belirten Göktolga, her hafta 4 okulun yarışacağını ve her hafta birinci olan okulun belirlenen tarihte tekrar yarışmaya dahil edileceğini söyledi.

Yarışmanın 3 haftası geride kalırken, birinci hafta Kubilay Lisesi, ikinci hafta Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncü hafta ise Malatya Atatürk Kız Lisesi yarı finale çıkmaya hak kazanan okullar oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız