SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amaç Nitelikli Sağlık Hizmeti"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:43:39
A- A+ PAYLAŞ

Gözde Akademi Hastanesi yeni doktorlarını basına tanıtarak, grubun yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler verdi. 

Gözde Akademi Hastanesi'ne yeni katılan doktorların tanıtımı ve Gözde Grubu'nun hedefleri ile ilgili akademi hastanesinde düzenlenen toplantıda konuşan Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman, daha önce bir grubun başarısız işletme döneminin ardından birkaç ay önce Gözde Akademi Hastanesi'nin açıldığını ifade etti.

"Binanın uğursuz olduğu ve bizim başarısız olacağımıza dair spekülasyonlar yapılıyordu' ifadesini kullanana Karaman, "Biz, kendimize, tecrübemize , güçlü hekim kadromuza ve ekibimize, en önemlisi de kaliteli hizmetin farkında olan Malatya halkına güvendik. Çok şükür ekibimiz ve Malatya halkı bu güvenimizi boşa çıkarmadı" dedi. 

Karaman, Özel Gözde Akademi Hastanesi'nin hasta sayısı, nitelikli işlem, hizmet ve ciro anlamında Gözde Hastanesi'nden sonra ikinci sırada yer aldığını kaydederek, hastanenin güçlü bir ekiple hizmet verdiğini dile getirdi. 

12 yataklı üçüncü basamak yoğun bakım ünitesini hizmete açtıklarını kaydeden Karaman, şunları söyledi: "Yatak sayımızı kısa zamanda 24'e çıkaracağız. Özel sektörde Gözde Hastanesi ile birlikte ilk üçüncü basamak yoğun bakım açılmış oldu. Bölgenin kardiyoloji ve kalp-damar cerrahisi merkezi olması için yeterli ekipman ve kadro kapasitemiz var. İnşallah yakın zamanda kardiyoloji ve kalp-damar cerrahisinde yalnızca Malatya'ya değil, bölgeye hizmet verebilecek bir kapasiteye sahibiz. Yine yakın ve orta Vadede Medikal ve Radyasyon Onkolojisi kurma planımız var. Bunun yanında hastane bünyesinde diyaliz ünitesi kurma düşüncemiz var. Malatya'nın batısındaki ilk hastane olma hesabiyle burayı bir travma merkezi haline getirme düşüncemiz bulunuyor."

Karaman, branşında en iyi hekimlerin grup bünyesinde olduğunu belirterek, vatandaşların 'en iyi hekimler Gözde Hastanesi'ndedir' algısını boşa çıkarmama adına ciddi bir gayret içerisinde olduklarını ifade etti. 

İbrahim Karaman, sağlık alanında önemli çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini ifade ederek, Malatya'ya ilk özel sağlık bilimleri fakültesini kurmak istediklerini belirtti. 

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Gürelik, "Gözde Akademi Hastanesi'nin taşıdığı isimle benzer ilkelere uyacak şekilde çalışıyorum. Akademik anlamda işler yapmaya çalışıyorum" dedi. 

Genel Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Söğütlü, profesyonel bir grupla çalıştığını belirterek, kaliteli ekiple birlikte iyi işler yapacaklarını kaydetti. 

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuz Demirbilek, hastane olarak güzel işler yaptıklarını, bundan sonrada güzel işler yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Caner Cengiz Turan, 15 yıldır Malatya'da ortopedi adına hizmet verdiklerini ve grubun şartları bakımdan en üst düzeyde olduğunu belirtti. 

Gözde Akademi Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Tuncer, 2014'ün son çeyreğinde hastane olarak faaliyete başladıklarını kaydederek, birinci yıllarını doldurduklarında bölgenin referans hastanesi olma iddiasına rahatlıkla ulaşacaklarını ifade etti. 

“Hekimlerimize ciro baskısı yapmıyoruz”

Gözde Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karaman, bir basın mensubunun, “Alanında ün yapmış bazı hekimlerin özel hastanelere çok yüksek ücretlerle transfer edilmesi karşılığında hastane yönetimleri tarafından o hekimlerden belli sayıda ameliyat yapılmasının istendiği ve bu durumun özel hastanelerde gereksiz bir takım ameliyatların yapılmasına neden olduğu söyleniyor. Hasta sağlığı üzerinden yapılan bu pazarlık iddiaları özel hastanelere olan güveni de sarsıyor. Siz bu iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?’ şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

“Tek amacımız nitelikli sağlık hizmeti ile hasta çekmek”

“Gözde Grubu olarak, ben kendi adıma şunu söyleyebilirim ki, hiçbir hekimime ciro baskısı yapmadım ve hiçbir hekimim de bunun aksini söyleyemez. Gözde grubunun prensipleri vardır ve bu tarz bir düşünce içinde olan hekimin de bizimle devam etme şansı yoktur. Bizim bu hekimleri transfer etmekteki amacımız, kendi alanında uzman ve kaliteli hekimleri bir araya getirerek , nitelikli sağlık hizmeti sunarak, hastaları buraya çekmek. Sadece Malatya değil bölge halkına hizmet vermeyi amaçlıyoruz.  Zaten bir hasta eğer ameliyat olacaksa bulunduğu yerde illaki ameliyat olacak veya gelip Malatya’da olacak. Belki Turgut Özal Tıp Merkezi’nde olacak veya bir kamu hastanesinde olacak.  Bizim gayretimiz marka isimleri buraya toplayarak bu hastaların bizim hastanemizde ameliyat olmasını sağlamak. Yoksa ameliyat endikasyonu olmayan, ameliyat ihtiyacı olmayan bir insanı ameliyat etmek ne bir hekime ne bir işletmeciye yakışır. Böylesine bir durumun hiçbir şekilde izahı olmaz.”

Hastanelerin çok yoğun bir denetime tabi tutulduğunu ve bu denetimin de birçok aşamaları bulunduğunu kaydeden Karaman, Gözde Grubu’na bağlı hastanelerde yapılan denetimlerde bugüne kadar bu yönde olumsuz bir ithamla karşılaşmadıklarını ifade etti. Karaman “Bu denetimlerde, hastaların önceki tahlillerine, konulan tanılara bakılıyor. Ameliyat endikasyonu var mı yok mu buna bakıyor ve birçok süzgeçten geçiyor. Çok şükür bugüne kadar yetkili mercilerden böyle bir ithamda bulunulmadı” dedi. 

“Maalesef memlekette bizi seven kadar sevmeyenler de var” diyen İbrahim Karaman, “ Sevmeyenler sürekli olarak yalan yanlış bilgiler empoze ediyor ve piyasaya salıyor. Fısıltı gazetesi ile birlikte çok hızla yayılıyor. Bizler hekimiz ve Hipokrat yemini ettik. Bizim amacımız öncelikle hastalara sağlık vermek. Yaptığımız veya yapacağımız ameliyatların hepsinin bir gerekçesi var” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız