SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amaç Sağlıklı Yapı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:02:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da inşaatta elektrik proje çizim ve iç tesisat uygulamaları hakkında istişare toplantısı yapıldı. 

Akkoza Otel'de, Malatya Elektrikçiler Esnaf Sanatkarları Odası'nın organizesi ile Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü, Elektrik Mühendisleri Odası ve Malatya'da bulunan yapı denetim firmalarının katıldığı inşaatta elektrik proje çizim ve iç tesisat uygulamaları hakkında istişare toplantısında sorunlar dile getirildi.

Toplantıda ilk olarak konuşan Elektrikçiler Esnaf Sanatkarları Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, “Bu tür toplantılar düzenlemekteki amacımız, proje çizimi ve iç tesisat uygulamasını sağlıklı bir yapıya kavuşturmaktır” diyerek şunları söyledi: "İnşaatlarda elektrik proje çizimi ve iç tesisat uygulaması çok önemlidir. Aksaklıkları ortadan kaldırmak ve bundan sonraki uygulamalarda daha sağlıklı ve güvenli olabilmesi için nelerin yapılabileceği konusunda istişare için buradayız. Amacımız, can ve mal güvenliğidir.”

Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü Yapı Denetim Bölümü’nden Elektrik Mühendisi Atilla Meral ise, yapılarda elektrik tesisatının belli bir noktaya geldiğini ifade ederek, “Bu yeterli mi değil. En iyi seviyeye getirmemiz gerekir. Proje aşmasından tesisata kadar herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Elektrik Mühendisleri Odası adına konuşan Elektrik Mühendisi Aziz Umartaş da, tesisatların kaliteli şekilde döşenmesi gerektiğini belirterek, “Firma üzerine düşeni layıkıyla tekniğine uygun yaparsa binalarda tesisat problemi olmaz” şeklinde konuştu.

Toplantıda son olarak konuşan Türk Telekom ilgilisi Erhan Apaydın ise, elektrik altyapısının bir düzene konulması bakımından bu tür toplantıların önemli olduğuna dikkat çekerek, “Standartlara uygun tesisat yapılırsa, ileride sorun çıkmaz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız