SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amaç Uygulanabilir Plan"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:02:54
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın en büyük sorunlarından birisi olan ulaşım konusunda Malatya Büyükşehir Belediyesi 2035 yılı hedefli Malatya Ulaşım Master Planı çalışmalarını sürdürüyor.

Daha önce yapılan çalışmaların yanı sıra, 2014 yılında Büyükşehir statüsü ile birlikte il sınırlarından sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay çalışmalarını başlattığı ‘2035 Malatya İli Ulaşım Ana Planı’ ile ilgili Tanıtım ve İstişare Toplantısı düzenledi.

Ramada otelde düzenlenen Tanıtım ve İstişare Toplantısı’na Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı H.Uğur Polat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen,  TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, İlçe Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Meclis Üyeleri ile STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, toplantıya katılım ve desteklerinden dolayı başta Vali Süleyman Kamçı olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek, yapılan planlamaların geniş katılımlı olması halinde çok daha sağlıklı olacağını söyledi. 

Ulaşım planlaması ile ilgili olarak daha önce çalışmalar gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Çakır, “Büyükşehirle birlikte il genelini kapsayacak, geleceğin hedefe alınacağı bu planlamaların yapılması ve güncellenmesi gerekiyor. Ulaşım ve trafik hemen her yerde sorun oluyor. Ülkemizde kırsalda yaşamın azaldığı, şehirlerde nüfusun hızla artmaya devam ettiği bir süreçteyiz. Araç sayısının her geçen gün arttığı ve gelecekte de katlanarak artacağını görmekteyiz” dedi.

Şehirlerin planlı bir şekilde gelişmesi için sağlıklı planlamalar yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Çakır,  “Bizim temel amacımız; sadece planlama yapmış olmak için planlamalar yapmak değil, bilakis uygulanabilir planlar yapmaktır. Hazırlanan bütün planlar,  bir anayasa gibi uygulayabileceğimiz, esas alacağımız, inşaa edeceğimiz bir rehberimiz olacak. Bu çalışmaların verimli olabilmesi için bütün verilerin sağlıklı bir şekilde toplanması gerekiyor. Ulaşım Master Planının birkaç aşaması olacak. Kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar olacak. En acil, alınması gereken tedbirlerden başlayarak, uzun vadeli programlarımızı yapacağız” şeklinde konuştu.

Daha sonra yüklenici firma proje Müdürü Hakan Koç tarafından sunum eşliğinde Ulaşım Ana Planı ile ilgili bilgiler verildi. Hakan Koç, planın gerekçesinin yanı sıra yapılacak olan çalışmaları anlattı. Plan hazırlanma çalışmalarının Temmuz ayı itibariyle başladığını ve 2016 yılı Aralık ayında tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Koç, Malatya’nın 30 Büyükşehir arasında nüfus olarak 27. , alan olarak da 21. sırada olduğunu söyledi. Malatya’da 70 bin otomobil ve 135 bin kayıtlı aracın bulunduğunu kaydeden Koç, bu çalışmalar kapsamında; Malatya trafiğinin coğrafi özellikleri, nüfus özellikleri, araç istatistikleri, MUAP organizasyon şeması, MUAP’ın paydaşları, arazi yapısı – ulaşım ilişkisi, ulaşım modeli, etkinliklerin ulaşıma etkinlikleri, bilgilerin toplanması, arazi çalışmaları gibi bilgilerin toplanacağını söyledi. Kurum ve kuruluşlardan resmi olarak bilgilerin talep edileceğini de kaydeden Koç, STK ve İlçe Belediyeleriyle toplantılar yapılacağını, 30-35 bin dolayında da vatandaşa ulaşılarak görüş alınacağını belirtti.

Yapılan sunumun ardından Ulaşım Ana Planı’nın paydaşları olan katılımcıların soru, görüş ve talepleri alındı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan Alıcı, Ulaşım Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürü Zeki Hedekoğlu, Yüklenici firma Proje Müdürü Hakan Koç, Doç.Dr. Halit Özen ve Yüksek Şehir Plancısı Vedat Uslu’dan oluşan ekip, paydaşlardan gelen soruları cevaplandırarak, görüş ve önerileri aldılar.

Toplantı sonunda kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan Alıcı, katılımcılara teşekkür ederek, Malatya’ya lâyık proje ve hizmetlere devam ettiklerini söyledi. Ulaşım Master Planı’nın Malatya için önem arzeden bir proje olduğunu belirten Alıcı, “Kentimizin ulaşımını planladığımız bu büyük projeye yapacağınız katkılar, bizim için çok önem taşıyor. Ulaşım Master Planı gibi büyük ölçekteki projeler, kentte yaşayan herkesi ilgilendirdiği ve etkilediği için böyle projelerin mutfağında maksimum düzeyde paydaş katılımının olması,  projeden yüksek verimin alınmasını sağlayacaktır. 

Bu projenin başarısı biraz da sizlerin katkısına bağlıdır. Ulaşım Master Planı bütün kesimleri ilgilendiriyor. Katkılarınızı esirgemeyeceğinizi düşünüyor, ilgi ve alakanıza teşekkür ediyor, Malatya Ulaşım Master Planı’nın kentimize ve bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız