SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Amaç ve İdealimiz Büyük''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Karaciğer nakli ameliyatlarının önemli ismi Prof. Dr. Sezai Yılmaz, TV Malatya’da canlı olarak yayınlanan; Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, Gazeteci Bülent Yalvaç ve Gazeteci Rıfat Gökçe'nin ortak sundukları Fikir Kulübü programında önemli açıklamalarda bulundu. Üniversitede çok çalışkan, genç ve özverili bir ekibin bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz, “ Kalp-Damar cerrahisi- Beyin cerrahisi, genel cerrahi alanlarında çok büyük ameliyatların yapıldığını gururla söyleyebilirim. Bu arkadaşlarımla da gurur duyuyorum “ dedi. “Bu anlamda tıp merkezinde işlerin çok iyi gittiğini söyleyebilirim “ diyen Prof.Dr. Yılmaz, “ Bu yeterli mi tabii ki hayır.Ama hedefe adım adım gidiyoruz. Rahmetli hemşehrimiz Turgut Özal burayı Ortadoğuya hizmet etsin mantalitesi ile kurmuş.Bu hastaneyi şu anki fiziki yapısı ile gelen herkes hayran kalıyor.Kalınmaması da mümkün değil.Ama ilk hedefimiz mevcut çerçeveyi genişletmektir“ dedi.

DİYARBAKIR BÖLGESİNDEN 600 HASTA YÖNLENDİRİLİYOR…
Prof.Dr. Yılmaz “Geçtiğimiz haftalarda Sudan’dan bir hastaya karaciğer nakli yaptık.Bu ameliyat basında çıktı ve çok konuşuldu. Sudan Büyükelçiliğinin ilgisi, mektubu ve yurtdışı bir hasta kabulü yankı yarattı. Bu tür operasyonlar reklam gibi oluyor. Basında bunları izleyen Diyarbakır Dicle Üniversitesinden bir öğretim üyesi dün akşam beni aradı. Söylediği şu, 'hocam bizim bölgemizde şu an bize kayıtlı 600 siroz hastası var.Yani karaciğer nakli gereken. Bunları size yönlendirmek istiyoruz ama ücret talebiniz nedir?' Şunu söyleyeyim. Bizim öğretim üyesi arkadaşlarımız her türlü ücret ve para olayını hizmetin ve insana sağlık desteğinin yanında unutmuş insanlardır. Bu noktada kendilerine bu konuyu ifade ettim. Önümüzdeki hafta buraya geliyorlar. Hatta basından arkadaşlarımızı özellikle sizleri de çağıralım karşılıklı bir yönlendirme yapılacak. Güneydoğu Anadolu’dan hasta akışı anlamında tıp merkezimiz adına da bu çok önemli. Merkez oluyoruz işte.” dedi.

SUDAN BÜYÜKELÇİSİNDEN BİR MEKTUP DAHA…
Yılmaz, Sudan Büyükelçiliği’nden ikinci bir mektup daha aldıklarını belirterek, “Yurtdışı ameliyatlarımız ve bu noktada Turgut Özal Tıp Merkezinin çerçevesini genişletmeye gelince. Bakınız geçtiğimiz günlerde Sudan’dan bir hasta geldi ve karaciğer nakli gerçekleştirdik. Aslında Kurban Bayramı öncesinde bu durum oluşmuştu. Bir takım prosedürler için sayın Rektör’e ben konuyu Bayram öncesi ifade ettim. Tam yetkilisin dediler. Gereğini yaptık ve hasta Ürdün Kral Hüseyin Akademisinden geldi. Genelde Sudan ve bölge hastaları Kral Hüseyin Akademisi ve Suudi Arabistan da bir tıp merkezine gidiyor. Burada nakiller yapılamıyor ve son derece iyi olmayan şartlar var. Şimdi başarılı bir operasyon sonrası Sudan Büyükelçiliğinin bizimle kurduğu bağlantı ve teşekkürü biliyorsunuz. Bugün elime bir mektup daha ulaştı,Sudan Büyükelçiliğinden. Ne talep ediyorsunuz?Biz hastalarımızı size yönlendiriyoruz diyorlar. Bu arada büyükelçi bir Sudanlı göz hastası ile ilgili de raporu göndermişti bize. Bu hastayı da sevk ediyorlar. Ben de konuyu hemşehrimiz Göz Hastalıkları ana bilim dalı başkanı Doçent Selim bey’e ilettim. Gereği yapılacak." diye konuştu.

AZERBAYCAN’DAN HASTA KABUL܅
Yılmaz, Azerbaycan'dan da işbirliği teklifi aldıklarını belirterek, "Bizim projelerimiz var. Bu projeler kapsamında Azerbaycan Bakü Üniversitesi ile iletişim kurduk. Orada karaciğer ve organ nakli yapılmıyor. Bir bölüm cerrah ilimize tıp merkezimize gelerek incelemeler yapacak. Onlar bizim soydaşımız. Onları da buraya yönlendireceğiz. Amaç ve ideallerimiz büyük. Böylelikle hemşehrimiz rahmetli Özal’ın istekleri de yerine gelmiş olacak “dedi.

YENİ BİRİMLER DEVREYE GİRİYOR.
Yılmaz, önümüzdeki aylarda hizmete girecek bölümlerle ilgili olarakta açıklamalarda bulundu. Prof.Dr. Yılmaz, “ YANIK MERKEZİ bölgeye hitap edecek düzeyde ve 4-5 ay içerisinde hizmete giriyor. Türkiye'de 2. UYKU MERKEZİ Tıp Merkezinde devreye girecek. Biliyorsunuz burada uyku problemi olanlar bir gece kalıyor takip ediliyorlar. 2-3 ay içinde yine çok kaliteli bir merkez olarak hizmete açıyoruz. TÜP BEBEK MERKEZİ kuruluyor. 9-10 aylık bir prosedür ile açılışını yapacağız. Şunu müjdeleyeyim. BÖBREK NAKLİ karaciğer naklinin belki de 10 kat daha basit bir nakil konusudur. Çok kısa zaman sonra nakillere başlıyoruz. Hatta şunu iddia ile söyleyebilirim, 2007 yılı sonuna kadar biz 50’nin üzerinde böbrek nakli yaparız. Yapacağız. Bir önemli merkezde FELÇ(İNME ) MERKEZİ. Bu merkez için hazırlıklarımız sürüyor birkaç aya kadar bu da hizmete girecek. Şunu söylemeliyim. İnme ya da felç geçiren hasta bunu fark ettiği andan itibaren müdahale görürse tamamen iyileşebilir.” diye konuştu.

"MERKEZİMİZDE.."
Prof. Dr. Sezai Yılmaz, “ Tıp merkezinde Malatyalı bu memleketin evladı çok sayıda profesör ve doçent var. Saymak gerekirse, bendeniz bu memleketin evladıyım. Doçent Bektaş Battaloğlu tam bir marka kalp damar cerrahisi alanında. Kendisi aslen Malatyalıdır. Göz hastalıklarında bölüm başkanı Selim bey, Kardiyolojide çok sevgili arkadaşım değerli hekim Prof. Ramazan Özdemir, Enfeksiyon hastalıklarında Doçent Yaşar Bayındır ve birçok arkadaşımız. Yani o kadar çok ki bu isimler. İdealist ve memleketimiz için çalışıyoruz ama kadro sorunumuz var. Hepsi il dışında kolayca iş bulabilir büyük rakamlar kazanabilir ama biz bu şehre ve tıp merkezinin adım adım geleceğine baş koyduk. Özellikle hemşire ve yardımcı sağlık personeli konusunda ihtiyaçlarımız çok. Zaten mevcutta da hemşirelerimiz büyük özveri ile çalışıyor. En az 3 hemşirenin yapması gereken işin yükü 2 hemşirenin omuzunda.”dedi.

Malatyalı öğretim üye ve görevlilerinin dışında da merkezde çok önemli hekimler bulunduğunu, bu isimlerin fedakarlıkla ve başarıyla hizmet ettiklerini, merkezde 200 dolayında öğretim üyesi ve görevlisi ile hizmet verildiğini belirten Prof.Dr. Yılmaz, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin başhekimi Doç.Dr. Murat Cem Miman'ın, Malatya için bir sağlık çalıştayı düzenleme hazırlığında bulunduğunu, bu çalıştaya Malatya'daki tüm resmi- özel hastanelerin davet edileceğini ve sağlıkla ilgili konuların köklü bir şekilde ele alınacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız