SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amaç Verimi Yükseltmek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:01:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, teknik elemanları ile birlikte halk elinde ıslah projesi kapsamında 3’ncü kuzu tartımlarına Yama Dağı’nda başladı.

Hem tartım hem bilgilendirme yapmak için sahada olduklarını söyleyen İhsan Akın “Yazıhan İlçesi yetiştiricilerimizin kullandığı Yama Dağı yaylamızda bulunmamızın birinci sebebi yetiştiricilerimize teknik elemanlarımızla birlikte halk elinde ıslah projesiyle alakalı üçüncü tartımları yapmak” dedi.

Akın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Tartımlarımıza başladık. İnşallah bu tartımlarımızı biran önce bitirip proje liderimiz ve proje koordinatörümüze bu sonuçları rapor halinde sunacağız. Projenin amacı et ve süt verimini yükseltmek. Hayvanlara özellikle kuzulardaki ek gıda ek besinle birlikte et ve süt verimini yükseltmek. Tabi gördüğünüz gibi sarı küpeler doğrudan gelir desteğiyle alakalı kayıt altına almak içindir. Birde mavi küpelerimiz var bu mavi küpelerimizde proje küpelerimizdir. Bu küpelerimizdeki asıl amaçta hangi hayvanın kaç kiloya geldiği, kaç kilo olduğuyla alakalı o projedeki mavi küpelerimizle birlikte bunları alıp defterimize kayıt ediyoruz. Yine bu küpe numaralarını bilgisayarımıza kayıt edip, proje liderimize, proje koordinatörümüze gönderiyoruz. Teknik eleman ve birlikteki arkadaşlarımızla beraber oba oba gezerek çalışmalarımızı inşallah biran önce tamamlayıp bütün yetiştiricilerimizin hayvanlarının üçüncü tartımlarını yaparak bu işi daha yaygın hale getireceğiz” diye konuştu.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Proje Teknik Elemanı Veteriner Hekim Murat Parlakdemir ise, hem tartım yaptı hem yetiştiricileri bilgilendirerek üçüncü tartımdaki Yama Dağı yetiştiricilerinin ortalamasının yaklaşık 33 kilo civarında olduğunu söyledi.

Birlik teknik personeli hem bilgilendirme hem de birlik tarafından yapılan koyun keçicinin el kitapçığı ve defter dağıtımı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız