SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Amaç Yeşil Malatya

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin son zamanlarda şehrin çiçeklendirmesine önem verdiği ve birçok yere saksı çiçek yerleştirdiği bildirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Son 1.5 yılda 15 bin 385 adet 25 değişik türde fidan, 17 bin 500 adet gül, 440 bin adet mevsimlik çiçek dikimi yaparak, yeşil bir Malatya oluşturma gayreti içinde bulunduk. Şehir içi peyzaj çalışmaları kapsamında, aydınlatma direklerine görsel zenginlik katan çiçek saksıları yerleştirdi.

Malatya'da ilk kez kullanılan saksılı çiçekler, Malatya'nın yeşil dokusuna farklı bir zenginlik katarken, görenlerin de büyük beğenisini topladı.

Malatya'nın en işlek caddeleri olan Atatürk, İnönü ve PTT Caddeleri ile Kapalı Çarşı üzeri, Kernek Şelalesi önü ve Sümerparkta kullanılan askılı saksılar, sarkık sardunya çiçekleriyle dolduruldu.

240 saksının kullanıldığı peyzaj çalışmasında sarkık sardunyalar hava sıcaklığına göre 2 günde bir, daha düşük hava sıcaklıklarında ise 4 günde bir sulanıyor.

Ayrıca çiçeklerin gelişme dönemlerinde, genel durumuna ve ihtiyaçlarına göre belli aralıklarla suni gübreleme ve budamaları da Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor.

Askılı saksılar içerisinde yetiştirilen ve Malatya'nın iklimine de uyumlu olan sardunya çiçekleri şehrimizin ana caddelerine asıldı. Ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü, Abdullah Gül Parkı ve Kapalı Çarşı üzerinde de belli noktalarda modern tasarımlar yapılarak askılı çiçekler buralara yerleştirildi" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız