SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Amaç Yığılmayı Önlemek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da sağlık alanında gelişmeler olduğu, Dilek sağlık ocağının tamamlandığı, Adafı sağlık ocağı yapımının sürdüğü, Göztepe ve Şahnahan'a da sağlık ocağı yapılacağı bildirildi.

Dilek Sağlık Ocağı, hayırsever vatandaşlar tarafından bodrum ve zemin katının tabliyesi yapıldıktan sonra kalan kısmı İl Sağlık Müdürlüğü bütçesinden yapılmaktadır. Bodrum, zemin, birinci kat olarak yapılan sağlık Ocağı, 379 bin TL'ye mal olmuştur. İnşaatının bitmiş olan sağlık ocağının teknik malzemeleri ve personel tamamlandıktan sonra hizmete açılacak.

Adafı Sağlık Ocağının inşaatı devam etmekte olup, 2010 yılı sonunda tamamlanması planlandığı belirtilip, bodrum, zemin ve birinci kat olarak yapılan ve 574 bin TL'ye mal olan sağlık ocağı aile hekimliği ve 112 acil servis olarak hizmet vereceği ifade edildi.

İl Özel idaresi yatırım ve İnşaat Hizmetleri Müdürü Süleyman Şahin, sağlık alanında yapılan yatırımları şöyle değerlendirdi:

''İl özel İdaresi olarak projelendirilen inşaat yapılacak devlet kurumlarının ihalesini yaptıktan sonra kontrollüğü birimimiz müdürlüğü mühendisleri tarafından yapılmaktadır. Dilek ve Adafı sağlık ocaklarının modern çağın tekniğine uygun olarak yapılması için gerekli çalışmaları yapmaktayız. Yapılan bu sağlık ocakları hizmet edecekleri yerler göre aile hekimliği ve 112 acil servis olarak hizmet verecekledir. Bu projelerdeki amaç vatandaşın ayağına hizmeti götürebilmek, hastane kapılarında yığılmayı önlemek, şehre inmeden kendi bölgelerinde bulunan sağlık kuruluşlarının hizmetlerinden yaralana bilmektir. Ayrıca Göztepe ve Şahnahan' da yapılacak sağlık Ocaklarının da temelleri atılacak, hazırlıklar devam etmemektedir.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız