SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Amaca Ulaştık'

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün Battalgazi ilçesinde yürüttüğü "Battalgazi Koruma Amaçlı İmar Planı" hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Battalgazi Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bakanlık temsilcileri, görevliler ve vatandaşlar katıldılar.

Toplantının açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Ecdadımızın bize bıraktığı eserleri gelecek kuşaklara aktarılması konusunda bizim de sorumluluğumuz var. Biz göreve geldiğimiz de Battalgazi'deki Tarihi Eserleri Yaptırma ve Restorasyon Derneği'ni kurduk. Battalgazi'de 33 eserin ayağa kaldırılmasını amaçlıyorduk. Bu amaca bütün bahtiyarlıkla ifade edebilirim ki, ulaştık. Kültür ve Turizm Bakanlığının uhdesinde olan 2 bin 850 metre uzunluğundaki surların yapımı içinde başlattığımız çalışma sonucunda temel atılarak restorasyon başlatıldı. Battalgazi ilçesini geçtiğimiz hafta ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a sorunlarla ilgili gereken bilgiler verildi. Koruma Amaçlı İmar Planı ihale edilerek, ilgili firma çalışmalarına başlandı. Battalgazi Belediyesi olarak amacımız, insanların mağdur edilmeden tarihi eserlerimizi ayakta tutmaktır. Ortak bir yol içinde imar planını gerçekleştireceğiz. Yeni yaklaşım içinde etkileşim alanı geniş tutulmuştur. Vatandaşlarımıza gereken bilgi ve dokümanlar verilecektir" dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay'da, "Amacımız burada kültür varlığımız korumak ve ayağa kaldırmaktır. Bunu yaparken de vatandaşlarımıza zarar vermek istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara Koruma Amaçlı İmar Planı hakkında bilgiler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız