SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amacı İktidara Yaranmak!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:52:00
A- A+ PAYLAŞ
Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan'ın iddialarına yanıt Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Sait Özoğlu'dan geldi. Özoğlu, Kaymakam Nurettin Dayan'ın açıklamasını kabul etmediklerini söyleyerek, "Bu güne kadar İlçe Kaymakamımız Nurettin Dayan’ı suçlayıcı hiçbir beyanatta bulunmadım." dedi. 
 
"Hekimhan Halkı Karar Verir"
 
Kendisinin  başarılı veya başarısız olduğuna Kaymakam Nurettin Dayan'ın değil, Hekimhan halkının karar vereceğine vurgu yapan Özoğlu, " Ortada hiçbir neden yok iken bu tür ayrımcılığa yol açacak, asılsız açıklamayı kaymakam Nurettin Dayan’ın neden yaptığını anlamış değilim." ifadelerini kullandı. 
 
" Bizi Kullanmasınlar"
 
Başkan Özoğlu, " Bir takım emelleri olanlar , bizim ve Hekimhanlıların üzerinden bu emellerini gerçekleştirmeye çalışmasınlar." uyarısını yaparak buna izin vermeyeceklerini söyledi. Özoğlu, " Biz kimsenin gitmesini de istemiyoruz. İktidar partisine hoş görünmek adına beni ve ilçemi kimse bu tür emellerine alet etmesinler, buna izin veremeyiz." diye konuştu. 
 
"Görevinin Bilincinde Olsun"
 
"Herkes görevinin bilincinde, kendisine yakışan, devleti temsil durumunda olduğunu unutmadan davranmak zorundadır. " diyen Başkan Özoğlu, " Ben 30 yıl devlet memurluğu yaptım. Şu an ilçemin belediye başkanıyım. Ne halkıma ne de ilçemde görev yapan hiçbir temsilciye saygısız davranmam düşünülemez. Biz kimseyi saf yerine koymadık, koymayız da. Kimsenin bizi tehdit etmeye hakkı yoktur." ifadelerini kullandı. 
 
"Hekimhanlı İyi Bilir!.."
 
Başkan Özoğlu açıklamasında, "İlçemde şu ana kadar İlçe Kaymakamının nasıl çalıştığı, kimlerle beraber olduğu ve nasıl hareket ettiğini herkes çok iyi bilmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’nuna alınan kişilerin kimlerin yakını olduğunu Hekimhan halkı yakından bilmektedir. Bizler tüm projelerde sorumlu kimse, onu muhatap alırız. Kaymakam iktidar partisinin temsilcisi değildir. Onaylanmayan projelerde kendisini neden taraf olarak görmektedir. Bu hususu anlamak çok güçtür."  diye konuştu. 
 
Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Sait Özoğlu'nun basın açıklamasının tam metni şöyle; 
 
"28.05.2012 tarihli Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan’ın basına vermiş olduğu açıklamayı kabul etmiyorum ; bu güne kadar İlçe Kaymakamımız Nurettin Dayan’ı suçlayıcı hiçbir beyanatta bulunmadım. Amacım ilçemize hizmet etmek ve bu yönde çalışmaktır. Benim ilçemde başarılı ya da başarısız olduğuma ilçe kaymakamımız değil, Hekimhan Halkı karar verecektir. Ortada hiçbir neden yok iken bu tür ayrımcılığa yol açacak, asılsız açıklamayı kaymakam Nurettin Dayan’ın neden yaptığını anlamış değilim. İlçemde göreve geldiğim 2009 yılından bu yana hiçbir ayrım gözetmeden , çalışmalarımı devam ettirdim. İlçeme gelen tüm siyasi parti temsilcilerine, milletvekillerine saygıyla yaklaştım ve üzerime düşen sorumluluklarımı eksiksiz yerine getirdim.
 
Sayın kaymakam, kendisinden önceki kaymakama saldırıldığını iddia etmektedir. Bu husus doğru değildir. En son Van depreminde kendisi ile birlikte Erciş-Van’a giderek Sayın Ramazan Fani Bey’i ziyaret ettik. Geçmiş olsun dileğinde bulunduk, halen ilişkilerimiz iyi bir şekilde devam etmektedir. Bu güne kadar hiçbir kaymakama , ilçede görev yapan yetkili memura, amire saldırımız olmamıştır ve olmayacaktır da. Bir takım emelleri olanlar , bizim ve Hekimhanlıların üzerinden bu emellerini gerçekleştirmeye çalışmasınlar.Biz kimsenin gitmesini de istemiyoruz. İktidar partisine hoş görünmek adına beni ve ilçemi kimse bu tür emellerine alet etmesinler, buna izin veremeyiz. Biz çok başarılı bir belediyecilik sergiliyoruz. Kendimizi başarısız görmüyor ve bu yüzden de kimseyi sorumlu tutmuyoruz, sorumlu tutsakta bu kişi ilçemizin kaymakamı olamaz, iktidar partisi olur. Herkes görevinin bilincinde, kendisine yakışan, devleti temsil durumunda olduğunu unutmadan davranmak zorundadır. Ben 30 yıl devlet memurluğu yaptım. Şu an ilçemin belediye başkanıyım. Ne halkıma ne de ilçemde görev yapan hiçbir temsilciye saygısız davranmam düşünülemez. Biz kimseyi saf yerine koymadık, koymayız da. Kimsenin bizi tehdit etmeye hakkı yoktur.
 
İlçemizin sorunlarının çözümünde ilçe kaymakamının bizlerin yanında hareket etmesinden daha doğal bir davranış düşünülemez. Bu ilçemize bir lütuf değildir. Biz kendisine her zaman teşekkür etmeyi de bilmişizdir. İlçede yapılan tüm etkinliklere, çalışmalara hem maddi hem de manevi destek verdik. Yapılan 3 festivalde Hekimhan Belediyesi olarak her türlü çalışmayı yaptık. Tüm imkanlarımızı seferber ettik, halen bu şekilde çalışmaktayız.
 
Valimizin öncülüğünde Ankara’da yapılan “ Hekimhan Günleri ” etkinliğine, belediyemizin otobüsünü de tahsis ederek , maddi olarak bizden istenen nakdi yardımı da yaptık. İlçede görev yapan bir kaymakamın ayrım lafını ağzına alması dahi hoş karşılanamaz. Bunu üzüntüyle karşılamaktayım ve hiçbir sebepte göremiyorum. Kaymakamlık ve belediye bir ilçenin hasmane kuruluşları olamazlar, olmamalıdırlar. Bu tür ayrımcılığa sevkedici, sebepsiz açıklamalar çok ciddi ve üzücüdür.
 
İlçemde şu ana kadar İlçe Kaymakamının nasıl çalıştığı, kimlerle beraber olduğu ve nasıl hareket ettiğini herkes çok iyi bilmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’nuna alınan kişilerin kimlerin yakını olduğunu Hekimhan halkı yakından bilmektedir. Bizler tüm projelerde sorumlu kimse, onu muhatap alırız. Kaymakam iktidar partisinin temsilcisi değildir. Onaylanmayan projelerde kendisini neden taraf olarak görmektedir. Bu hususu anlamak çok güçtür.
 
4. Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali ile ilgili olarak daha önceden Kaymakam beyle görüştüm . kendisinin tayinci olduğunu, bu festivali kaymakamlık olarak yapmayacaklarını bizlere söylemesi nedeni ile biz de halkın taleplerini göz önünde bulundurarak, 4. Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivalini Belediye olarak yapmaya karar verdik. Bu etkinliğin düzenlenmesi Kaymakam Beyi neden rahatsız etti , anlamış değiliz. Bizler hiç kimsenin özgürlüğünün kısıtlanması taraftarı değiliz. Kaldı ki ilçe kaymakamının kimlerle görüşüp görüşmeyeceğine de biz karar veremeyiz. Bu hususla ilgili olarak da Kaymakam Beye hiçbir olumsuz tavrımız olmamıştır.
 
Hiç kimseye de saldırmadık, saldırı kelimesi dahi bizim ağzımıza yakışmaz. Sırf iktidar partisine yaranmak, daha iyi bir görev almak uğruna şahsımın kullanılmasına izin veremem. İlçemizin kaymakamı iktidar partisinin temsilcisi değildir. Yaptığı açıklamalara dikkat etmek zorundadır. Gerçek dışı açıklamasını kabul etmiyorum. İlçeme elimden geldiğince iyi hizmet etmeye çalışıyorum, çalışmaya da devam edeceğim. Her zaman ve her yerde kimseyi karalamadan ilçeme ve vatanıma hizmet edeceğim. Şahsımı ve belediyemi karalamaya çalışanlar hakkında da yasal mercilere başvuru hakkımı saklı tutuyorum. Basına ve kamuoyuna saygıyla sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız